Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az jó vagy kevésbé, hogy...

Az jó vagy kevésbé, hogy kuplung felengedéssel simán elindul az autó?

Figyelt kérdés

Nem kell igazán gázzal - kuplunggal egyensúlyozni, simán elindul az autóm kuplung felengedéssel-megtartással, amit ma vettem.

10 éves suzuki

egyáltalán nem értek hozzá, csak furcsa, eddig mindig az volt a baj, hogy nem bírtam egyensúlyba hozni a kettőt és vagy lefulladtam a tanuló autóval vagy bőgettem a gázt.

Valami nagy baj, ha gáz nélkül megy a kocsi?

2013. jún. 18. 13:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

-az immobilizer a kulcs kihúzása után aktiválódik. kivéve ha utólagos (ami ajánlott mert a gyári kb semmi kiiktatni egy átlagos autótolvajnak) általában még vár fél percet, pl nekem is ilyen

-kihúzod a kulcsot és csak pár centit kell mozgatni, bekattan a zárba. lehet is hallani.

2013. jún. 18. 21:04
 12/13 A kérdező kommentje:

nem csináltam ilyet, csak simán kihúztam a kulcsot. akkor most az indításgátló nemm működik??????

riasztót szereltettem bele, szereléssel 38 e ft volt. remélem az elriasztja a tolvajokat.

és a kormányt nem kellett volna elforgatnom, hogy kormányzárja legyen???

jajjjj.

ha veszek majd egy pár ezer ft-os kuplungzárat az hasznos?

15 éve az autómat ellopták, bár csak egy lada volt, azóta rettegek ettől.

2013. jún. 18. 21:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Modernebb kocsik vezérlése próbálja tartani az alapjárati fordulatszámot. Így kompenzálja a fényszórók felkapcsolásával (kicsit az is számít), vagy a klíma bekapcsolásával járó többlet terhelést.

Ezt a célt szolgálja az alapjárati léptetőmotor a fojtószelepháznál. Egy kúpos furatban mozgat ki be egy kúpot, és ad ezzel több vagy kevesebb levegőt a motornak. A levegőhöz persze benzint is ad a motorvezérlés, mivel a tökéletes, oxigénfelesleg nélküli égésre törekszik.

Szóval semmi gond nincs azzal, ha csak kuplunggal elindul. Egyszer próbaképpen egy B-Corsa egy alagsori garázsból is kiállt, igaz, utána percekig 2500 volt az alapjárat, és kivillantotta a "check engine"-t is.

2013. jún. 18. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!