Mi a véleményetek az autómata váltóról?
Ha téged nem zavar, akkor vedd meg.
Én biztos nem vennék soha.
Rossz témakör :)
Rendszeres olaj és szűrőcsere esetén nem nagyon problémásak az automaták sem. Ha tuja igazolni a váltóolajcserék meglétét, akkor ok. Ha nem, akkor a jó állapotot hiszi a piszi.
Ha váltó problémák lépnek fel később akkor egy automata váltó felújítása 150-350 000 között lesz, tudom ez soknak hangzik. De! Kréziváltós esetén egy kuplung és kettős tömegű lendkerék csere sem lesz olcsóbb, így fenntartás szempontjából lényegtelen melyiket veszitek (nem számolva az automata váltó olajcseréjét) :)
Az első válaszadó válaszára reagálnék. Hát ha te szereted azt hogy dugóban folyamatosan kézzel lábbal kalimpálni kell akkor hajrá, sose láss jobbat egy kéziváltónál :D
Eltöltöttem pár évet az USÁban és mikor visszaértem, majdnem hülyét kaptam hogy minden másodpercben fékezésre, gyorsításra kézzel lábbal kalimpálni kell folyamatosan, azóta csak autómatát veszek.
Automata váltó rövid távon, városban ideális, főleg olyan sofőröknek akiknek még arra is kell figyelni hogy hogyan engedjék a kuplungot fel, vagy hogy hányadik sebességből kéne elindulni... Ellenben nagyobb a fogyasztás, de nem kell kuplungszettet cserélni soha. Persze a régebbi hidraulikus automaták sokkal megbízhatóbbak voltak.
Én elvagyok városban a manuálissal is, de annak az araszolgatás a kínja. Hosszútávon sokkal ideálisabb a manuális váltó.
Feltaláltak egy nagyszerű szerkezetet a manuális váltót. Kibírja a kocsi élettartamát, faék egyszerű dolog, csak olaj kell bele.
Ezzel szemben ott van egy agyonbonyolított automata, elektronikával, minden sallanggal.
Az első tulajnak valószínűleg nem lesz vele gondja, de 2-300E km után már bármi lehet vele.
Én nem vennék automatát, egy 6-os kézi váltónál jobb nem kell. Városban lehet fárasztó, de ez a kocsi gondolom nem oda lenne elsősorban. Országúton, meg berakod 6-ba, aztán el is lehet felejteni a váltót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!