Milyen benzinest vegyek, amit nem utálnék diesel után? A legtöbb nagy benzines (1.8T,2.4 szívó) is erőtlen egy 1.6-1.9 turbodieselhez képest, de a sok városi rövidtávnál azok nem melegszenek be.
A kérdező szerintem az erőtlent a kevesebb nyomatékra érti,nem a 0-100 való gyorsulás megtételét Xy másodperc alatt.
A benzines nem dízel autó meg kell tanúlni azzal is menni,meg meg kell szokni.Míg nem lett szükségem nagy dízel autóra én helyben és 1-2 hosszab útra havonta bőven elég volt az 1.0 swift is.Nem értem hova és minek városba az a sok erő.
"Nem értem hova és minek városba az a sok erő"
Ezt nem értem én sem. Mi a f@xt lehet kezdeni ekkora nyomatékkal városban? Az én autómban 400Nm van, de esküszöm a harmadát nem használom, ezért nem értem mit izgulnak sokan itt, hogy nem lesz a 230Nm helyett csak 170. Na bumm.... :)
Fura ez...
Szerintem a turbo diesel motorok nem lettek gyorsabbak, mint az ugyan olyan cm3-es szívó benzinesek. A turbo-s benzinesektől meg aztán főleg nem...sőt...
Régen a szívó diesel autókat nem lehetett összehasonlítani a benzinesekkel. Lassúak voltak, nem is ettek keveset, kormoltak, és a kocsi 10 éves korára konkrétan szétrázták a műszerfalat.
Azóta annyi történt, hogy kb. szintre hozták a teljesítményt a benzinesekével, jóval kisebb fogyasztást produkálva. Nem lettek azok gyorsabbak...
1.6 90LE Tdci focus kb. úgy megy, mint az 1.6 szívó benzines.
A 330D BMW úgy megy, mint a 330i
Az 1.6 turbo Astra sokkal gyorsabb, mint az 1.7 Cdti...stb..
Octavia RS-ből is gyorsabb a turbós benzines mint a turbós diesel. Pedig mindkettő 2 literes. Más kérdés, hogy a benzines eszik átlag 10-et, a diesel meg 7-et.
Szóval szerintem egyáltalán nem lehet ezt így kijelenteni. MÁSKÉPP KELL VEZETNI egy dieselt, és egy benzinest. Ennyi az egész.
Másrészt ha nem félsz a turbós kocsiktól (márpedig nem félsz, úgy tűnik), akkor vegyél egy turbós benzinest, aminek a nyomatékgörbéje olyan mint egy dieselé, aztán nem lesz bajod.
"Régen a szívó diesel autókat nem lehetett összehasonlítani a benzinesekkel. Lassúak voltak, nem is ettek keveset, kormoltak, és a kocsi 10 éves korára konkrétan szétrázták a műszerfalat."
Azért nem kéne túlzásba esni.A fati öreg lassan 20 éves 2.0 szívo dízel toyota carinája nem kormol nem rázza a műszerfalat szét, sőt jobban bír menni is mint a vele egykorú benzinesek(opel astra F ,golf2-3,renault 19 stb stb.,nem beszélve az 5 literes fogyasztásról ha ez neked sok....
"sőt jobban bír menni is mint a vele egykorú benzinesek"
Azért ennyire ne túlozzunk, 100-on 5 másodpercet kap az 1.7-es R19-től, a 16 szelepes 1.8-tól pedig közel 8-at...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!