Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan növelhető a DIESEL...

Hogyan növelhető a DIESEL illetve az OTTO motor hatásfoka?

Figyelt kérdés
dieles motor , Otto motor

2013. jún. 9. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Sűrítési viszony növelésével, turbó használatával.

Eddig meg nem valósult, de 20 éve már kutatott módon:

kerámiadugattyúk használatával és a hűtési rendszerben 140-150C használatával, így egész motor hőmérséklete emelkedik, kevesebb hőt visz el a hűtés, ergo: javul a hatásfok. Csak nem ismertek azon anyagok összesége, amely motorrá összeépítve bírnák ezt az üzemi hőfokot.

2013. jún. 9. 16:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Ők már megtették.

[link]

2013. jún. 9. 18:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért várjunk még ezzel szerintem. Majd egy jó 5-10 év múlva kell megnézni, hogy mi lesz a helyzet ezekkel az új mazdákkal akkor már a használtautó piacon. Nem egy világmegváltónak beharangozott fejlesztés kötött már ki a kukában, reméljük ez nem úgy végzi majd.
2013. jún. 10. 01:38
 4/5 anonim ***** válasza:

01:38

Nem tudom miről beszélsz. A skyactive motorokat már évek óta használják. Ez nem új fajta belső égésű motor hanem a ott motort és a diesel motort fejlesztették tovább és még fejlesztik is.

2013. jún. 10. 17:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy mit takar a SkyActiv motorcsalád, és nem tudom hol írtam olyat, hogy ezek nem otto vagy diesel motorok...de ez akkor is egy gyerekcipőben járó technológia, így még korai megítélni, főleg amiatt is, hogy a Mazda egy nagyon kis hal az autógyártók tengerében, és lényegében kis túlzással jelenleg is a túlélésért küzd.

Szóval mint mondtam, majd egy jó 5-10-15 év múlva meglátjuk, hogy beválik -e a dolog.

2013. jún. 10. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!