Hogyan növelhető a DIESEL illetve az OTTO motor hatásfoka?
Sűrítési viszony növelésével, turbó használatával.
Eddig meg nem valósult, de 20 éve már kutatott módon:
kerámiadugattyúk használatával és a hűtési rendszerben 140-150C használatával, így egész motor hőmérséklete emelkedik, kevesebb hőt visz el a hűtés, ergo: javul a hatásfok. Csak nem ismertek azon anyagok összesége, amely motorrá összeépítve bírnák ezt az üzemi hőfokot.
01:38
Nem tudom miről beszélsz. A skyactive motorokat már évek óta használják. Ez nem új fajta belső égésű motor hanem a ott motort és a diesel motort fejlesztették tovább és még fejlesztik is.
Tudom, hogy mit takar a SkyActiv motorcsalád, és nem tudom hol írtam olyat, hogy ezek nem otto vagy diesel motorok...de ez akkor is egy gyerekcipőben járó technológia, így még korai megítélni, főleg amiatt is, hogy a Mazda egy nagyon kis hal az autógyártók tengerében, és lényegében kis túlzással jelenleg is a túlélésért küzd.
Szóval mint mondtam, majd egy jó 5-10-15 év múlva meglátjuk, hogy beválik -e a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!