Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő még az ember...

Mennyi idő még az ember atszokik a manuális váltóról az automatára? Nagyon szokatlan, hogy nem kuplung az élet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 11. 08:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Egy barátném aki már évek óta csak automatással járt,azt mondta ,istenkém már nem is értem hogy valamikor régen, hogy is volt az összvissz két lábommal ,hogy tudtam 3 pedált is nyomni ?
2009. okt. 11. 15:41
 12/17 anonim ***** válasza:
82%

A holding rendszer általában minden autómata kocsiban megtalálható.Ez egy kapcsoló és ha benyomod akkor az autó akármilyen meredek az út nemgurul hátra.Nyomsz gázt és elindul de nemkell féket nyomni.Vagy nyomod a féket és ha felengedet gáznélkül előrecsurog az autó.

Manapság már a manuális kocsiknál is megtalálható.A kuplung felengedésétől számított 5mp-ig megtartja a kocsit,hogy ne guruljon hátra.Jok ezek.

Nekem a manuális az igazi (Gyorsulás) 19/F

2009. okt. 11. 16:30
 13/17 anonim ***** válasza:
32%

szerintem egyáltalán nem jó az automata sebváltó...

nem is értem miért akarnak egyesek olyant...

elveszi a vezetés élvezetének 50%-át

az autómata sebváltot csajoknak ajánlom, akik váltani sem tudnak:P

DE HA IGAZÁN ÉLVEZNI AKAROD A VEZETÉST... MARADJ A MANUÁLISNÁL ;)

2009. okt. 18. 14:17
 14/17 anonim ***** válasza:
45%

Sokan vannak férfiak közt is akik nem tudnak normálisan váltani, úgyhogy szerintem fölösleges csajoknak ajánlgatnod.

Maradjunk annyiban, hogy aki béna a sebváltásban, az szerezzen magának automata váltós kocsit.

2009. okt. 18. 14:20
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem meg váltsanak a parasztok.
2009. okt. 18. 19:14
 16/17 anonim ***** válasza:
83%

14:17-ES VOK...:p

14:20-nak

én még nem láttam olyan férfit...

de ah láttam olyant, h bodogtalankodott 1 parkolásnál... biztos v olyan is aki nem tud váltani:P

csak kevesebb, mind nő...

19:14-nek

h érted, h "váltsanak a parasztok"

ezek közül meik állítás igaz???

1. utálsz vezetni

2. béna v a sebváltásnál

v talán vmi más miatt írsz ilyent???

2009. okt. 19. 07:15
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez a téma egy örök flame marad,olyan,mint a linux vs. window$ .

1.Imádok vezetni

2.Tudok váltani

3.más okom van,hogy ezt írtam. (váltsanak a parasztok)

Nem biztos,hogy az adja meg mindenkinek a vezetés élményét,hogy a habverőt fogdossa állandóan,és azt kapcsolgatja.

Nem biztos,hogy az adja meg mindenkinek a vezetés élményét,hogy a bal lába kétszer akkora,mint a jobb,a sok kuplungolás miatt.

Képzeld el,hivatásos sofőr vagyok,b-c-d-e kategóriás jogosítvánnyal,és hidd el,nem kevés km-t levezettem már kéziváltóval.Személyautóval is,busszal is,és egyéb nagytestű járművekkel is.Első munkahelyem is a Főtaxi Rt. volt.

Ennek ellenére nem a visító kerekek,az üvöltő motor,és a különböző gyorsulási játékok,és a motorfékezés okoznak vezetési élményt számomra.Az is lehet vezetési élmény,hogy a lábak mozgása nélkül (gyalogolás) váltasz helyet a ból b be úgy,hogy ülök egy szerkezetben,kezelem azt(ilyen vagy olyan módon),és közben jön a táj,geológiai helyzetem eközben változik,és mégis részt veszek úgy a közlekedésben,mintha habverővel szarakodnék.Kresz szabályokat alkalmazok,észlelem a környezetem apró változásait,reagálok rájuk,és mérlegelek,mintha csak kéziset vezetnék.

Persze,van pro és kontra mindkettő esetében,de ezt most nem részletezem.Nem szarozom le a kéziváltót,csak jobban szeretem az automatát,mondom ezt annak függvényében,hogy (hangsúlyozom!) már a második millió km-t levezettem hivatalosan balesetmentesen,és ez csak a hivatalosan mért km.Persze mindezt kéziváltós vacakolással.

Ki mit szeret?Úgy válasszon.

De nem kell lenézni senkit azért,mert a kényelmesebb megoldást választja.Azért,mert automatám van,nem bírok vezetni? Hát képzeld el,több mint 5 évig nyüstöltünk egy házilag tuningolt ladát (jó,nem hivatalos versenyen,csak hobby szinten).Szerintem tudok váltani,lehet sokkal jobban,mit egyesek,akik kikiáltják az automatás sofőrökre,hogy bénák.Az ilyen elhamarkodott kijelentésekre írtam,hogy akkor váltsanak a parasztok.

2009. okt. 19. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!