Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mért akarják a Shellnél...

Mért akarják a Shellnél állandóan rám tukmálni a V-power racing benzint?

Figyelt kérdés

Utolsó két tankolásomnál,jött a kutas kérdezte,mennyiért tankoljon, mondom neki,h 3000, erre h akk már jobban megéri a Power,mondom oké,havonta egyszer nemárt a motornak,ha jobb minőségű benzint rakok bele, 1 héttel később mentem ugyan oda,megint megkérdik,mondom, h 6000,erre ugyan azt a szöveget mondja és már furcsálom.

Szerintem,ha 1500-ért akarnék tankolni,akk is ezt ajánlanák, semmi változást nem vettem észre a kocsin tőle,csak, h 1-2 literrel kevesebb üzamanyagot kapok a pénzemért és minden áron ráakarnak beszélni,h ezt tankoljam.

Kérdem én, tényleg megéri a drágább benzin?

Fogyasztásban nem tudom, h kevesebbet eszik-e az autó,de jobban nem húz az biztos. Annak meg értelmét nem látom,h állandóan a finomabb benzint tankoljam bele, öreg 96-os kocsim van, nem tervezek vele még 5 évig sem,hogy még menni fog,akk meg semmi értelme a finomabb benzinnek,vagy szerintetek megéri?

2013. jún. 8. 17:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ahogy mondják, ez a munkája, elő van neki írva, esetleg némi jutalékot is kap utána. Ez olyan, mint hogy bent a pénztárnál az akciós csokit/energiaitalt, smart kártyát kell tukmálniuk.

A van értelme/nincs értelme témához annyit, hogy az autótól függ. Ha van benne kopogásérzékelő, és a motorvezérlés fel van készítve 95-nél nagyobb oktánszámú benzinre, akkor valóban okozhat némi teljesítménynövekedést és fogyasztáscsökkenést. Az én autómban van kopogásérzékelő, tapasztalat szerint általában kicsit kevesebbet fogyaszt a 100-as benzinből.

2013. jún. 9. 18:08
 12/14 anonim ***** válasza:
Akkor azért akarják mindig hogy vegyek csokit! Na az a másik!
2013. jún. 9. 18:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem mellesleg ahhoz, hogy tényleg valami kis teljesítménynvekedést észre si lehessen venni, alpból sem árt egy erősebb autó. Most ha egy 1-1.4 es kocsiba nyersz vele par pacit tuti enm venni észre, a már alapból komolyabb motor akkor lehet, hogy v mit észrevenni, de nagyreszt csak sima üzlet.
2013. jún. 10. 03:39
 14/14 anonim ***** válasza:

"Én anno úgy tanultam a KRESZT egy pár éve hogy nem jobb a nagyobb okt. számú benzin mert a motor üzeme nem lesz kedvezőbb viszont drágább"

én is így tanultam kb, azóta utánajárással, tapasztallattal, másokkal nagyon sokat beszélve rájöttem hogy ez baromság.

ha Max 95-re van állítva, akkor esetleg az adalék jelenthet valamit de sok autónál elő van készítve magasabbra. és jobban is megy.

2013. jún. 10. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!