Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet a baja az autóm...

Mi lehet a baja az autóm hűtésének?

Figyelt kérdés
Olajat nem eszi, vizet szintén nem, viszont valamikor nagyon lassan melegszik fel a motor és nagy a nyomás a vízcsőben. Mi lehet a baja?

2013. jún. 8. 09:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Termosztátra tippelek. állandóan nyitva van és túl van hűtve a motor.
2013. jún. 8. 09:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát elsőnek is víz van benne? Én nekem az lenne a gyanúm hogy vízköves a rendszer. Vagy nem is biztos hogy vízköves de hogy valami lerakódás van benne az szinte biztos. Ettől a víz elszigetelődik a hengertömbbtől és a nyomás is nagyobb lesz hiszen a csövek átmérője lecsökken. De ez csak tipp.
2013. jún. 8. 09:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Vagyis kartergázat ereget még ezenkívül.
2013. jún. 8. 09:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Lehet valóban nyitva maradt termosztát is de attól miért nőne a nyomás?
2013. jún. 8. 09:43
 5/11 anonim ***** válasza:

töltöttél valaha bele csapvizet? mert akkor tuti kiült a vízkő mindenhova...

engedd le az összeset belőle, és önts bele ecetet, légtelenítsd, járasd meg kicsit hogy keringesse át, fél napot hagyd állni aztán engedd le, utána öblítsd át desztillált vízzel, azt is engedd le, és utána mehet bele a fagyálló.

nem egy költséges dolog, max 1-2 ezerből megvan

2013. jún. 8. 13:11
 6/11 kata kata ***** válasza:
A Termosztát meghalt!
2013. jún. 11. 10:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Mert a szerelőm a fentebb említett tünetekre azt mondta, hogy hengerfejes a motor. De mivel egy hengerfej-felújítás drága mulatság, elvittem az autót egy másik, a márkámra (BMW) szakosodott szerelőhöz, megbizonyosodni a dologról. Ő egy indikátorfolyadékkal vizsgálta a hűtőfolyadékot (hogy beledolgozik-e az égéstér a hűtőkörbe), a vizsgálata alapján nem hengerfejes az autó. Visszamentem szerelőmhöz, elmondtam neki a vizsgálatot, de ő még mindig ragaszkodik az ő verziójához (szerite az égéstér beledolgozik a hűtőkörbe). Megnéztük a hűtővizet, de az teljesen tiszta, tehát a csövek is tiszták. A kiegy. tartály kupakja is jó, a termosztát kicsit hamar nyit, az autó elvileg nem hengerfejes, de a nyomás és a hideg- ill. melgüzemi nyomáskül.ség a csövekben hatalmas. Mi lehet az oka? Kinek higgyek? Nem szeretnék feleslegesen sokat fizetni, csak annyit, amennyit muszáj. :S
2013. jún. 27. 00:50
 8/11 anonim ***** válasza:

a hengerfejes nem azt jelenti hogy a hengerfej szar, hanem hogy a hengerfej és a blokk közötti (találó név: hengerfej tömítés...) tömítés szar, nagy meló, mert le kell szedni a hengerfejet, de maga a tömítés nem drága viszont ha nem eszi a vizet biztos, hogy nem hengerfejes, ha bedolgozna a hűtőrendszerbe az azzal is járna, hogy szívóütem alatt vizet is szívna a vákuum a hengerbe, ha nem fogy a víz akkor ez nem történik meg, tehát a szigetelés lég és víz mentes... sőt általában ilyen esetekben a víz levegősödik és forr is, mivel égéskor (robbanáskor) keletkező forró gázok nagy nyomással átszöknek a hűtőrendszerbe és felforralják/levegősítik a vizet

termosztátot nem ártana ha cserélnél viszont, mert a lassú melegedés valószínűleg attól van, lehet megoldja a nyomás problémát is, ha meg mégsem, legalább 1 probléma javítva...

2013. jún. 27. 15:11
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Közben megnéztem az autó memóriájában tárolt adatokat és kiderült, hogy a motor élete során volt már túlmelegedve. Ez nem lehet a nagy nyomás oka?
2013. jún. 28. 15:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Az lehet a vízpumpa és a hűtőventilátor hibától is, vagy csak valaki gumit akart égetni vele, de a motort is megfőzte...

Ha most nem forr, nem levegősödik, és nem fogy a víz a rendszerből, akkor szinte biztos, hogy nincs baj a hengerfejtömítéssel.

2013. jún. 30. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!