Miért a W124-et mondják utolsó Mercedesnek?
Tudom,hogy az utána levők nem voltak olyan jók,de az első SLK szerintem teljesen igazi Mercedes volt.
# 1
Hogyhogy nem hallottál rajta. Itt egy link, ezen írják. Mondjuk máshol én sem olvastam.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__444..
Ja, hogy így értve "utolsó"!
Ez mindennel így van. Nem is csak az autókkal, bármivel amit veszel. Ma már semmit nem építenek olyan masszívra, tartósra mint mondjuk a 70-es, 80-as években.
Ezt hívják fogyasztói társadalomnak.
A W126-ra mondják inkább. Valahol jogosan is.
A W126-os Merci abban valóban különleges, hogy előtte nem tudtak még olyan jó kocsit építeni mert nem állt rendelkezésre a szükséges technológia. Utána pedig már azért nem tudtak mert a költséghatékonyság és egyéb más dolgok megkötötték a mérnökök kezét. Amikor a W126-os készült még az "örökéletű mechanikába vetett hitt" élt a mérnökökben! A W126-nak minden porcikája a tökéletességről és a tartósságról szól. Tényleg arra törekedtek benne, hogy a lehető leghosszabb ideig lehessen üzemben tartani. Ennek érdekében rengeteg olyan apró részletmegoldást alkalmaztak ami a tartósságot szolgálja. Csak egy példa: az utas oldali tükör elektromosan állítható mivel ha mechanikus állítást alkalmaznának a sofőr nem érné el kényelmesen. A sofőr oldali tükör viszont már mechanikusan állítható, mondván ezt úgyis eléri kényelmesen és ezzel megszüntetnek egy elektronikus hibalehetőséget. Ennél a kocsinál tényleg gondoltak mindenre.
a Mercedes az Mercedes...akármelyik..
..jó, néha mellényúltak, de körül kell nézni a világban..
merci...merci..merci..
a w124 után történt egy nagyob váltás...(előnyére a mercinek)
...mert az az autó, a többi vas..
Az osztályra gondolnak.
Az E osztály utolsó igazi mercije.
Utóda a W210 rohad és mindig tönkremegy,a W211 ami utána jött,még gyalázatosabb.
C osztály-W201
S osztály-W126
Amik ezek után jöttek,mind problémás kocsik.
Az SLK kicsit más világ. :)
És nem a külsőre vonatkozik az utolsó mercédesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!