Árthat a kocsinak ha önindító helyett a ház előtti lejtőn csak kiengedem a féket és 3. -ban indítom be?
köszi a válaszokat :)
Végül is arra jutottam hogy továbbra is így indítom majd, bár én is hallottam már mindenféle mendemondát de én se hittem el egyiket se :D
1, 4, 10 írta le az igazat, a többiek csak kocsmai pletykák alapján pampognak!
Semmi baja sem lesz az autónak, a katalizátornak pláne nem lesz baja (persze ha szar a gyújtás és nem indul be fél kilométeren át, de tolja a katalizátorba az üzemanyagot, az árt!), a hajtáslánc tojik rá (motorféknél is pont ilyen erők hatnak), a vezérlésnek meg esze ágában sincs ez miatt átugrani!
Nem árt. Az önindító helyett a kuplung kopik.
Erős fékezésnél mikor besegít a blokkolásgátló az nem árt a hajtásláncnak(persze jót sem tesz neki) akkor ez, hogy ártana?! DE tény és való, hogy azért lett kitalálva az önindító, hogy ennek a segítségével bírjuk működésre a motort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!