Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Árthat a kocsinak ha önindító...

Árthat a kocsinak ha önindító helyett a ház előtti lejtőn csak kiengedem a féket és 3. -ban indítom be?

Figyelt kérdés
Amikor már eléggé felgyorsult 3-asban kicsit felengedem a kuplungot és már jár is a motor.
2013. jún. 5. 07:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

Végül is arra jutottam hogy továbbra is így indítom majd, bár én is hallottam már mindenféle mendemondát de én se hittem el egyiket se :D

2013. jún. 5. 19:17
 12/15 anonim ***** válasza:
84%

1, 4, 10 írta le az igazat, a többiek csak kocsmai pletykák alapján pampognak!

Semmi baja sem lesz az autónak, a katalizátornak pláne nem lesz baja (persze ha szar a gyújtás és nem indul be fél kilométeren át, de tolja a katalizátorba az üzemanyagot, az árt!), a hajtáslánc tojik rá (motorféknél is pont ilyen erők hatnak), a vezérlésnek meg esze ágában sincs ez miatt átugrani!

2013. jún. 5. 19:18
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Nem árt. Az önindító helyett a kuplung kopik.

Erős fékezésnél mikor besegít a blokkolásgátló az nem árt a hajtásláncnak(persze jót sem tesz neki) akkor ez, hogy ártana?! DE tény és való, hogy azért lett kitalálva az önindító, hogy ennek a segítségével bírjuk működésre a motort.

2013. jún. 5. 20:15
 14/15 Napkiraly ***** válasza:
83%
az önindító a motor számára előírt terhelést adja. A gurulásnál kuplungfelengedés meg annyit,amennyit sikerül.
2013. jún. 5. 22:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Napkiraly: Az onindito egy soros gerjesztesu egyenaramu motor minimalis kompenzalassal. Tudnivalo, hogy a leadott teljesitmeny forditottan aranyos a fordulatszammal, ergo a megforgatas pillanataban olyan eroket produkal hogy a hajtaslanc becsuletere valik(probald meg 1 be rakni a valtot es indits ra uzemanyag befecskendezes nelkul, ha jo az aksid az elso erzesed egy nyakrandulas lesz). Ugyhogy ezzel nehez igazolni amit irtal.
2013. jún. 16. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!