Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autót vettem és...

Használt autót vettem és befürödtem vele, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Két és fél hónapja vettem egy mazda 6-ost (turbó diesel),és egy hete lerobbant.

Mikor megvettük(márkakerből),azt mondták kifogástalan az állapota.Azóta ott tartunk,hogy a turbó elszállt teljesen javíthatatlan,amiből következik,hogy nem ezalatt a két hónap alatt romlott el.

A szervíz természetesen ragaszkodott hozzá,hogy javíttasuk meg náluk,hablatyoltak mindenfélét,hogy hú ez nekik milyen kellemetlen és hogy feleárból kihozzák a javítást,most 400 ezernél tartunk,mellesleg a mi szerelőnk 130-ból kihozná.

A kérdésem az,hogy holnap a fogyasztóvédelemhez fogunk fordulni,mert ez így szerintünk nem korrekt eljárás a részükről,és ezt akár rejtett hibának is lehet minősíteni.Volt már valaki hasonló cipőben?Vagy estleg tudtok mondani valamit mit tehetnénk ebben a helyzetben?

Azt mondanom sem kell,hogy nincs ennyink a havi törlesztő mellett,hogy megjavítassuk:(!

2009. okt. 5. 17:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
ííí az gáz :| énis pont most készülök hasznalt autot venni. ja és siman fordulj a fogyasztó védelemhez,,, nemszép dolog ez.. ahol tudjak lehuznák mindenütt az embert.. remelem rendezödik a dolog a javadra..
2009. okt. 5. 17:30
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ!Mi is reméljük,hogy a javunkra fognak dönteni!
2009. okt. 5. 17:35
 3/11 anonim ***** válasza:
75%

Hát sajnos szerintem semmi esélyed. Hátrányod még az is, hogy márkaszervízbe vetted. Fógyasztóvédelemmel annyit érsz, hogy megkérdezik a márkaszervízt, hogy tudtak-e a hibáról. Jön a felelős autószerelő megmondja, hogy ő semilyen hibát nem észlelt. Innentől kezdve neked kéne bizonyítanod, hogy nem te tetted tönkre.

ÉS tudom, hogy késő bánat, de mind2 kocsit amit eddig vettem autószerelővel mentem. Így is nagy az esély hogy befürödjek, de legalább kevesebb.

2009. okt. 5. 17:48
 4/11 anonim ***** válasza:
56%

Mi pár éve vettünk egy használt golfot. 4 hónap után a motor végleg feladta,és elvittük a szervizbe.A szerelő szerint a hiba nem 4 hónapos,hanem már eleve gond volt vele mielőtt megvettük.Visszamentünk a papírokkal a szervizbe ahol vettük a kocsit,de ott meg elénk raktak egy papírt,hogy ők kifogástalan állapotban adták el az autót,és nincs reklamáció a vétel után..elmentünk egy ügyvédhez,aki szerint ne pereskedjünk,mert nem tudjuk bizonyítani,hogy nem nálunk romlott el..Ez kemény lecke volt,el adtuk alkatrésznek.legközelebb olyan emberrel mentünk autót vásárolni aki ért hozzá,és szinte a legkisebb hibát is kiszűrte...

Azért ti próbáljatok meg mindent,mert lehet,hogy ti szerencsésebbek lesztek mint mi...ne hagyjátok magatokat..

2009. okt. 5. 18:02
 5/11 anonim ***** válasza:

ha kereskedőtől vásároltál, akkor az EU-jog szerint 1 évig (?) szavatol a kereskedő. és tudomásom szerint az első 6 hónapban neki kell bizonyítani, hogy nem volt hibás az autó. és a fenti szavatosságot nem tudja kizárni.

közelebbit kérdezd meg a fogyasztóvédelmesektől, mert én sem vagyok jogász.

2009. okt. 5. 18:03
 6/11 anonim ***** válasza:
53%
Adásvételi szerződésben volt olyan rész, hogy az előző tulaj nem vállal semmilyen felelősséget? Bármilyen formában megfogalmazva? Ha igen, akkor nem sok esélyt látok, ellenkező esetben minden lehetőséget ragadj meg!
2009. okt. 5. 18:13
 7/11 anonim ***** válasza:
60%

Ez úgy működne:

garancia van az autóra:

kérem, ez beszart, csinálják meg, vagy kérem azonnal a cég képviselőjének büntetőjogi felelősségvállalás mellett tett nyilatkozatát, hogy mely okból nem.

Úgy nem, hogy:

-háát, ez jajdeszörnyűröstelljük: féláron megcsináljuk! = ajánlattétel (szerződésre, jogilag)

-háátnemistudom,ööö... jó! (szerződés létrejötte az ajánlat elfogadásával)

Ha lehet garanciális követeléssel élni, akkor azzal kell, nem pedig arról lemondva fizetős szolgáltatást kérni, határozatlan áron.

2009. okt. 6. 12:30
 8/11 anonim ***** válasza:

Irány a Dúna!

A turbó általában 300000km nél megdöglik,a javitatásra

400000 ezer sok 130000 ezer ft kevés!

A km kellett volna kiderítened.

ui: mindig vigyél szerelőt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2009. okt. 14. 00:21
 9/11 anonim ***** válasza:

1. Soha ne vegyél hiéna kereskedőtől autót!

2. Ha nem értessz az autókhoz, vigyél magaddal olyat, aki ért hozzá!

3. Ha nem értessz az autókhoz, miért nem kérdezel meg valakit, aki ért hozzá mielőtt 400 000-ért :) javíttatsz meg egy turbót?

Bocsi, de vicces egy kicsit az egész, egyébként sajnálom ami történt veled, az összes kereskedő inkorrekt és lehúzós sz@rházi banda, egy szavukat sem szabad elhinni! Elég régóta vagyok már az autószerelő szakmában. Szerintem nem sok esélyed van a kártérítésre, hacsak el nem ismerik, hogy tudtak a hibáról, de hát ők sem most jöttek le a falvédőről, ha így eladták neked.

egy autószerelő

2009. okt. 16. 00:27
 10/11 anonim ***** válasza:
amúgy a kocsiban több százezer km volt már, az biztos, valószínűleg a turbó után motorral lesznek gondok, hiszen az is kopott lehet már, eheti is az olajat... egyébként egy turbóról ránézésre és hangra, menetteljesítményre is meg tudja mondani olyan, aki ért hozzá, hogy jó-e vagy sem. Szerintem a vezérműszíjet is nézesd meg, nehogy ezután meg az szakadjon el és mondjanak a javításra pár milliót, ha a turbóra "csak" 400 ezret mondtak :D
2009. okt. 16. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!