Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy autó szerelő megtudja ezt...

Egy autó szerelő megtudja ezt csinálni?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy régebbi,leharcoltabb állapotú autót venni?Az egyik ismerősöm karosszéria lakatos,és autószerelő!Szerintetek egy autószerelő feltudná nekem úgy újítani a leendő autómat,hogy csak 15-20 év múlva kelljen rá csak költeni?Ő egyébként fényezéssel is foglalkozik!Szerintetek?
2013. máj. 25. 18:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Rendbe rakással együtt!
2013. máj. 25. 18:35
 12/16 anonim ***** válasza:

Az odáig oké hogy egy autót rendbe raktok és karosszériája is jó lesz. De ha mindent kicseréltek rajta akkor sem lesz teljesen rendben. Először is simán lehet hogy egy jobb autó árába is kerülhetne. Ha régi motor van benne az is elfárad ám, főleg 20 év alatt simán tönkremehet. Akkor a hűtőrendszer is hamar elfáradhat ám, akár 6 év alatt is, persze függ attól milyen autóról van szó, meg minden.

Akkor benne lehet az is hogy véletlen összetöröd akkor már dobhatod is ki, ha totál károsra megy, és simán lehet akkor is ha nem te vagy a hibás.

És az a pénz amit befektettél rá meg energiát úgy sem jönne vissza.

Ha annyira fel akarsz egy autót újítani az igényeidnek megfelelően akkor jobb ha veszel egy olyat ami jelenleg is használható, azt rendbe rakjátok, ha kell új kárpit bele, burkolatok, ülések, festés ha más színt akarsz, kicsit kitakarítani, rendberakni szépre, akkor még bírná egy ideig. És valószínű hogy spórolsz is rajta és még is megvan az álmaid autója.

Bár én egy rozsdás tragacsot sosem vállalnék el hogy rendbe rakjam. Ha mit tudom én idehoz hozzám egy ember egy két autót és mondja hogy ebből a kettőből csináljak egy jót, motort tegyem át, rakjam rendbe a kasznit, cseréljem le a vezetékeket, és javítsam ki az egyéb hibákat, akkor jó megteszem nyilván. De ha egy félig elrohadt kasznit idehoz nekem egy olyan motorral ami már akkor szét esik mikor ránézek akkor már nem érne meg annyit rááldozni. Persze ha egy milliomos azt mondja hogy újítsam fel az autót, új motor, új belső, új festés meg modernebb és tartsa meg az eredeti filingjét akkor oké, mindent megvennék megcsinálnám egy csapattal mert úgy gyorsabb ha többen vagyunk és ennyi. De ezt egy ember biztos nem csinálná meg 1-2 hónap alatt se az tuti plusz gondolom mellette kell hogy dolgozzon is.

2013. máj. 25. 18:43
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem jó ötlet.

Még egy új autónál is előfordulnak ez idő alatt kisebb-nagyobb meghibásodások véletlen szerűen is. Még akkor is ha nagyon odafigyelsz rá és a lehető leggondosabban karbantartod.

Ha pedig az autóban minél több minden volt már cserélve, megbontva, nem gyári alkatrészekre, nem gyári összerakással annál nagyobb eséllyel fordulhatnak elő hibák.

Arról nem is beszélve hogy irdatlan munkába, energiába és pénzbe kerülne, ami nem nagyon térülne meg.

2013. máj. 25. 19:12
 14/16 anonim ***** válasza:

Egyébként ha sok évig nem akarsz vele foglalkozni akkor vegyél egy régi swiftet. Rakasd rendbe aztán ha szerencséd van az lehet kibírja 15 évig.

(Nekünk 15 év alatt csak a kipufogó rohadásával volt gond. Olajcsere nagyjából megfelelő rendszerességgel, légszűrő meg a fékek. És napi használatban volt télen nyáron. Most kezdenek előjönni a hibák, lassan a kuplung is cserés és egyéb kopó alkatrészek)

2013. máj. 25. 19:21
 15/16 anonim ***** válasza:

Senki nem írta, na de majd én. Egy összetörött autó SOHA a büdös életbe nem lesz olyan, mint előtte. Ennek pedig egy baleset alkalmával beláthatatlan következményei lehetnek. Egyszerűen összecsuklik az autó. Nem éri meg, semmiképp se. Meg amúgy egy törött autónál amúgy sem csak az a dolga az embernek, hogy kilakatolja, lefényezze. Millió dolog van, ami még szar lehet. Futómű, elektronika, légzsákok, vezérlők, minden franc. Egy alapjába véve leharcolt autót pedig egyáltalán nem érdemes elkezdeni rendbe rakni. Ha az előző tulaj 10 éven át egy igénytelen állat volt vele, akkor te nem fogod tudni pár hét alatt rendbe rakni úgy, hogy ne költsd rá az életedet. Az autókereskedőket is kerüld el messzi földről, mert azok meg abból élnek, hogy megveszik a törött, igénytelen szart, szerelő ismerősével lehető legolcsóbban rendbe rakják, vagyis inkább csak összedobálják, tákolják és árulják normál állapotúként, normál áron. Magánszemélytől is ki lehet fogni szart, természetesen. De ettől én még a helyedben azt tenném, hogy keresnék egy szép és jó állapotban lévő magánszemélynél lévő eladó autót, elvinném szerelőhöz, ha minden rendben, megvenném és örülnék a fejemnekPONT

Nem, hogy megveszem és még ráköltök csomót, hogy autó legyen belőle. Hacsak nem valami régi, pótolhatatlan klasszikus, például Camaro SS és nincs egy RAKÁS pénzed, hogy rendbe rakd, felújítsd, én bizony hanyagolnám ezt az egészet.

Alapvetően nem a te sportod ez az egész, ha még a spórolás is szempontot képez. Nem fogsz spórolni azzal, hogy egy szarra ráköltöd az árát, meg még egy jobb autóét is.

2013. máj. 25. 19:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Minden csak pénz kérdése elég ha van egy roncs aminek meg vannak apapírjai és használható az alváza és építenek egy vadi új autót.De sok sok pénz kell hozzá .

Nézd meg pl az újjáépítő című műsor egyik részét,volt olyan hogy csak az alváz volt már szinte hasznosítható és építettek rá egy vadi új régi stílusú járgányt

2013. máj. 25. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!