Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Macilaci08 te át is nézed...

Macilaci08 te át is nézed normálisan a kocsikat és ugy linkelsz be vagy csak bedobálod őket?

Figyelt kérdés

Ha bedobálod őket ott csak a fajtát akarod e megmutatni vagy rendesen átnézed mintha te akarnád megvenni?

(tényleg érdekel mert van mikor 10 autót is belinkelsz, és aki jól átnéz egy hirdetést(képek, árulkodó jelek, nyelvezete a leírásnak) az nem kis idő )

2013. máj. 24. 21:26
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Korrekt és segíteni akar. Az, hogy nem jó a helyesírása egy dolog. Nem mindenkinek volt alkalma olyan jól megtanulni.
2013. máj. 25. 07:26
 22/32 A kérdező kommentje:

Én csak azért tettem fel a kérdést mert tényleg érdekelt hogy átnézed-e. Mellesleg én is szoktam linkelgetni de ritkán.

Az egy plusz pont nálad hogy olyan autókat ajánlsz amit kipróbáltál volt a közvetlen környezetben.

De ha valaki tényleg jó kocsit akar magának akkor csak úgy tudja kiválasztani a jobbakat hogy az ÖSSZES hirdetést átnézi is utána tud véleményt formálni hogy melyik kocsi jó és melyik nem. Pl sukinál ez elég sokáig tartana. Főleg ha több kocsifajtát/márkát felhozol

De írtad hogy átnézed azokat amiket belinkelsz ez is egy plusz pont nálad.

Én sosem b@sztatalak azért mert pl suzukit ajánlsz egy kezdőnek vagy akárkinek, mert én is belátom hogy nem a legszebb nem a túl biztonságos de legalább igénytelen strapabíró és olcsó fenntartani és megvenni és a fogyasztása is jó.

Én úgy vagyok a linkelgetéssel úgy ha ajánlunk neki egy kocsi típust majd ő megkeresi magának pl a hahun és majd szépen leszűri hogy azon belül milyen kell neki és megkeresi a magának valót (így legalább nincs az hogy rossz autót linkeltünk be neki)

A nicknévről annyit hogy van más része a GYK-nak és van olyan hely (politika stb) ahol szinte rögtön megjegyzik hogy hova tartozol és azért lepontoznak mert más a véleményed (de a véleményeddel nem szidsz senkit azzal)

2013. máj. 25. 09:32
 23/32 anonim ***** válasza:

Kérdező, de most az a baj, hogyha nem linkelsz nekik semmit, azt se tudják mit keressenek! Ilyen kérdéseket látok itt gyk-n, hogy hogy néz ki a rohadás, meg mit jelöl az 1.2 az autók hátulján. Sok ember csak inkább a színére megy, de megse nézi még képek alapján se normálisan. Macilaci nem csak suzukikat linkel ahogy láttam, hanem ugyan úgy linkel más-más gyártótól autókat.

Igazából macilaci teljesen jó dolgot csinál, mert az ember 80% lusta vagy teljesen nem ért hozzá, hiszen te is látod mennyi kérdés van az ilyenekből, hogy "milyen autót válasszak elsőnek?"

Igazából Renault párti vagyok, de sose bántja a szemem, ha suzukikat linkelnek mások.

2013. máj. 25. 09:45
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Kérdető nem is neked mondtam azokat amiket mondtam hanem a sok kötekedőnek.

A helyesírásommal meg nincs semmi baj csak gépen nem tudok jól pötyögni, mert ahhoz nekem szó szerint pötyögni kell a billentyűzeten és néha azért kusza egy egy mondatom mert van hogy, mást akarok írni és egy szót véletlenül nem törlök ki és egy picit értelmetlen lesz, így amit bepötyögök nagy nehezen.Én jobban szeretem a tollat és apapírt az én gyerekkoromban az volt a menő:)

2013. máj. 25. 11:27
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként meg mindig a kérdező igényeinek megfelelőt szoktam linkelni pl ha nem kell neki suzuki akkor nem azt linkelek neki hanem többfélét is skoda,renault stb
2013. máj. 25. 11:31
 26/32 anonim ***** válasza:

Nem akar bántani senki, Macilaci08, mindjárt meglátod.

A felhasználói névről:

Régebben úgy emlékszem, hogy alapbeállítás volt regisztráció után, hogy ne jelenjen meg a felhasználónév. Sokan itt régi fórumozók, régen regisztráltak.

Nálam is hasonló okokból nincs felhasználónév.

Aki veszi a fáradtságot, az felhasználónév nélkül is a nyomába tud eredni a válaszolóknak, mert így is sok az árulkodó jel. De ki akarna ezzel foglalkozni?

A kötekedésről és lepontozásról:

Akiket Te kötekedőnek gondolsz, azok kezesbárányok azokhoz az emberekhez képest, akik tényleg sportot űznek a kötekedésből. Olyan igazi kötekedővel Te még nem hiszem, hogy találkoztál. Vannak, akik az ilyen kötekedő alakok miatt nem a felhasználónevükkel írnak.

Amiért szerintem a legtöbben lepontoznak, az szerintem a linkek miatt van.

Van, akit zavar a hirdetési link áradat.

A használt autós hirdetési linkek helyett elég belinkelni az autó műszaki adatlapját. Vannak ilyen oldalak, mint például az autokatalogus.hu, innen a kérdezők jól informálódhatnak. A hasznaltauto.hu keresőt meg csak tudja használni. De az biztos, hogy itt a hirdetés tilos, még ha egy idegen ember hirdetését is linkeled ide be.

A pötyögésről, helyesírásról:

Nem akart senki sem beléd kötni, csak zavaró, hogy egyes írásaidat nehéz elolvasni. Elhiszem, hogy nehézkes bepötyögni a mondandódat, átérzem az ezzel kapcsolatos nehézségeidet, mert én sem a digitális korszakban nőttem fel. De ahogy a kutatómunkára rászánsz hosszú pereket, úgy még 5 perc ugyan beleférne, hogy átnézd a szöveget, mielőtt elküldenéd, és korrigáld.

Ez csak igényesség kérdése. Ha igényes vagy, igényesek az írásaid, meglásd, hirtelen másképp kezdenek majd el kezelni. A fogalmazásoddal biztos, hogy minden rendben, látszik, csak kicsit jobban oda kellene figyelni.

Ha egy vagy két hiba így is benne marad, azért nem fogja senki a fejedet leharapni, mert mindenki tudja, hogy elírások lehetnek.

Magukról az autókról:

Aki valamennyire ismeri az autó típusokat, az tisztában van azzal, hogy melyik típusnak mik az előnyei, hátrányai. Például a régi suzuki swiftnek az olcsósága, megbízhatósága, alacsony fenntarthatósága és az alacsony fogyasztása, ezzel szemben egy egyszerű autó, nem 5 csillagos törésteszttel, de azt is figyelembe kell venni, hogy még a 80-as években tervezték, kifejezetten városi autónak. A franciák és az olaszok sem katasztrofálisak, mint ahogy azt sokan hiszik. Csak voltak régen hibás szériák ezekből a kocsikból, erre még rájátszott a nem túl színvonalas szerviz hálózat is, és úgy maradt meg a köztudatban, hogy problémás autók. Sok autómárkának még most is a béka alatt van a szervízhálózat színvonala, de amíg murvás autónepper hozzáállásúak a márkakereskedők (hogy majd mindent megoldunk okosba), addig nem is várható javulás. A német autókról is vannak sztereotípiák. Kiemelném a kedvencedet (ha már sokat emlegetted itt), a Bayerische Motor Werke gyártmányait. A szervizköltségek tényleg magasak lehetnek, de az alkatrész árak már inkább attól függ, milyen forrásból szerzed be őket. A régebbi típusokhoz olcsók az alkatrészek.

Viszont a legmegbízhatóbbak között van a BMW. Ha mégis látsz egyet lerobbanni az út szélén, jusson eszedbe, hogy ami elromolhat az el is romlik, főleg, ha rossz gazdája van. Láttam már Toyotát (amit elég jónak tartok a japán autók között) is lerobbanva, és akkor mi van? Semmi. A legjobbakkal is előfordul. Ezekről az autó tehet a legkevésbé, a rossz szervizelés már inkább. Írom egy annak tudatában, hogy minden autómárkából megfordult a kezem alatt több autó is.

Ahogy megfigyeltem, pont nem a Bmw tulajdonosok szoktak belekötni abba, aki japán autókat ajánlgat (ők elvannak a maguk kis világában, nem érdekli őket más), hanem inkább talán olyanok, akiken látszik, hogy halovány lila füstjük nincs az autókról és lehet, hogy autójuk sincs. Ha pedig betévedsz egy Alfa Romeos, vagy Bmws kérdésbe és ott elkezded szapulni az adott márkát, ne csodálkozz, ha leoltanak, mert valahol igazuk is van. Ha átmész a szomszédodhoz, ott szidni kezded a kedves nejét, ne csodálkozz, ha kihajít.

Remélem, hogy nem haragszol, ezek építő jellegű kritikák voltak, én legalábbis neked csak segíteni akarok. Az internetes közösségek világa már csak ilyen, oda kell figyelni néhány dologra, máskülönben kiközösítenek.

2013. máj. 25. 17:56
 27/32 anonim ***** válasza:
7%

Nem baj mindenki egy ellen egy mindenki ellen.

Ja és miért van igazuk nem egyszer volt olyan hogy egy bmv gyerek kezdet hepciáskodni nem bmv kérdésnél,hogy az összes márka x..ar foskotró ,csak a német márkák meg a bmv jó.Na innentől kezdtem én is beszólogatni meg foskotrózni a német autókat ,főként a bmv.Pedig semmi bajom a német márkákkal ,sem mondjuk igaz a bmv-nek egyik szériája sem sőt maga a márka sem jön be.De addig én sehol nem kötözködtem, hogy ilyen fos..kotró meg xar a bmv amíg meg nem untam,hogy szinte az összes kérdésnél aki suzukit vagy akármilyen más márkát akart venni csak nem németet.Azt egyből megpróbálták lebeszélni de úgy, hogy az ilyen xar meg olyan xar,foskotró stb jelzőket használtak és vegyen valami megbízható németet mert azok jobbak nem romlanak el hamar stb stb.Én ekkor untam meg hogy annyira istenítették állandóan az összes német márkát még a huszonéveseket is szinte mindegyik kérdésnél,ellenben a többi típust a német márkák kivételével leírták de rendesen. Ezt mikor és visszavágtam.nekik is ugyan úgy rosszul eset és ekkor kezdtek mindenhol belém kötni és leszólni.

De tudom az igazság mindenkinek fájt :)

2013. máj. 25. 18:45
 28/32 anonim ***** válasza:

De ha ők olyanok, akkor neked is olyannak kell lenni? Légy Te az okosabb! Mutass példát! Ha valamivel nincs bajod, akkor azt firtasd!

Hidd el azt, hogy akik foskotróznak, azoknak nincs Bmwjük, és talán másuk sem.

Azt nem rója fel neked senki, hogy nem tetszenek a német autók. Neked a japánok tetszenek. Van, akinek az Alfa Romeók (úgy úgy mondják, hogy Alfa szerelem, Alfa amore), de ők is általában normálisak, mint a Bmw rajongók. Látogass el egy rajongói fórumra (mármint igazira) és olvass bele a hozzászólásokba, nem fogsz találni más autóról szóló írást, csak a saját problémáikat tárgyalják meg. Aki nekiáll szidni más autómárkákat, az Troll. A Trollokat etetni meg tilos, nem kell velük foglalkozni. Előfordul nagy ritkán, hogy egy magát Bmw tulajnak mondott egyén lefoskotróz más autókat, vagy valaki, aki azt állítja, hogy Alfája van, azt mondja, hogy csak az Alfa gyárt autókat, a többi gyár meg csak selejteket (ilyet is olvastam), de rá kel hagyni, majd elalszik és álmában vezetheti az állítólagos autóját.

A közutakon is előfordulnak marhák, Bmwvel, Alfával, Hondával, vagy akár egy Homasita tuningos Skoda Fábiával, Opel Astra Gsi-vel, és még lehetne sorolni, akik azt hiszik, hogy övék a világ legjobb autója és versenyezni kezdenek, rájuk kell hagyni, az ilyen bunkók ritkák, nem szabad elítélni a többi hasonló márkájú autót birtokló sofőrt az ilyenek miatt, sodorják csak veszélybe saját magukat az utakon.

2013. máj. 25. 19:22
 29/32 anonim ***** válasza:
0%
nem a német autók nem tetszenek hanem csak a bmv pl az audi A6 vagy a passatok én egy márkához sem kötődök,ja és attól hogy nem tetszik a bmv attól nem xar maga a kinézete nem jön be mert nekem nagyon feltünő, de japánból,franciából is van olyan ami nem tetszik
2013. máj. 25. 19:46
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
Jó tudni hogy vannak még normális emberek is ezen a fórumon .
2013. máj. 25. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!