A generátorban mi szerepe van a szénkefének? Pontosan hol található és hogyan működik?
Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 19:17
1/12 anonim válasza:
Majdnem minden kisebb elektromos motorban vagy kis keziszerszamban pl. furo van szenkefe. Ez a vazhoz vagy az alloreszhez van erosite, es rugokkal tartjak a helyen tobbnyire, a forgoresz also, rezlapokkal burkolt reszehez er, hasznalattal kopik es cserelni kell. Mindig 2 van belole egymasnak ellentetes oldalon. A pontos szerepet nem tudom elmondani neked elmondani feltetelezesekbe meg ne menjunk bele, de a tobbi tuti pontos! :)
2/12 anonim válasza:
Szénkefével juttatjuk el az áramot a forgórészre
Együtt szokott lenni a feszültségszabályozóval
3/12 anonim válasza:
Szerepe meg annyi hogy a generátor gerjesztő árama megy a forgórészre amit a feszültségszabályozó szabályoz be. hogy közel 14 volt legyen a feszültséged
4/12 anonim válasza:
generátorban nincs szénkefe... az a dinamó!
5/12 anonim válasza:
Te szerinted a forgórészre hogy jut az áram????????????????????
A dinamónál komMutátoron keresztül kis lapkÁk ugy mint pl 220 as furón, de a generátoron pedig csúszógyűrűk vannak (2 db)
BÖLCSEBB MARADTÁL VOLNA HA CSENDBE MARADSZ
6/12 anonim válasza:
Igaz van olyan generátor amin nincs szénkefe az a motorkerékpárokon lévő generátor (tekercs áll, mágnes forog)
De a kérdező autó generátorra gondolhatott
7/12 anonim válasza:
zerger jol irta,generator,onindito,furo az elv ugyanaz,manapsag mar inkabb bronzkefekwt alkalmaznak,de ua a szerepe,viszi a feszkot a forgoreszre
8/12 A kérdező kommentje:
igen autóra gondoltam, köszönöm a válszokat :)
2013. máj. 23. 21:20
9/12 anonim válasza:
Nem rég cseréltem ki egy generátor fesz. szabályzóját (azon volt szénkefe) ...mondjuk lehet babettában nincs szénkefe (babszit még nem szedtem szét...) ,és lehet az okos hozzászóló valami hasonlóval rendelkezik.
10/12 anonim válasza:
a babettán nincs szénkefe csak mágneses lenkerék meg tekercs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!