Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan kerül elő az elektromos...

Raptor666 kérdése:

Honnan kerül elő az elektromosság egy generátorban?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy gagyi kérdés, de nem értem, attól,hogy mágneses mezőben forog egy vasmag mitől meg honnan kerülnek elő elektronok?
2012. okt. 3. 14:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Az elektronok mindvégig ottvoltak, hiszen az atomok protonból, neutronból és elektronból épülnek fel.

Ha van pl egy ventillátorod, az úgy működik, hogy a levegő részecskéit átterelgeti az egyik oldalról a másikra, ezáltal az egyik felén kisebb a légnyomás, a másikon nagyobb.

Na a forgó mágneses tér olyan az elektronnak, mint a légcsavar a levegőnek: az elektronok elkezdenek az egyik oldalra terelődni. Persze az elektronok nem gyűlnek össze a negatív oldalon, hanem ha nem kötsz fogyasztót a generátorra, akkor csak vágyakoznak, hogy menni szeretnének (ez a feszültség), a tényleges áramlás az áramkör zárásakor jön létre.

2012. okt. 3. 14:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Jó, de akkor egy generátor, -szerintem- rövid időn belül használhatatlan lenne, mert elfogynak belőle az elektronok.

Ha a vasmag elektronjai elfogynak akkor ottmarad egy rakás vas atommag elektronok nélkül? :)

Szóval nem nagyon fogtam fel.

2012. okt. 3. 15:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Amennyi az egyik oldalon kimegy, annyi jön be a másik oldalon. Az elektronok nyomják egymást körbe-körbe az

áramkörben, nem tudnak összetömörülni.

2012. okt. 3. 16:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Az egyik póluson valóban "kifogynak" mégpedig a "+" oldalán, majd amikor zárod az áramkört, szépen mennek körbe-körbe az áramkörben, azaz ami kiment a "-" oldalon a fogyasztón keresztül vissza is kerül a "+" oldalra.
2012. okt. 3. 16:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Dehogy gagyi kérdés:D

Én soha nem értettem, hogy például ha bedugok egy drótot a konnektroba, honnan a francból megy be azonnal áram.

Folyamatosan pumpálják? Ez nem pazarlás?

Na látod, ez a gagyi kérdés:D

2012. okt. 3. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!