Honnan kerül elő az elektromosság egy generátorban?
Az elektronok mindvégig ottvoltak, hiszen az atomok protonból, neutronból és elektronból épülnek fel.
Ha van pl egy ventillátorod, az úgy működik, hogy a levegő részecskéit átterelgeti az egyik oldalról a másikra, ezáltal az egyik felén kisebb a légnyomás, a másikon nagyobb.
Na a forgó mágneses tér olyan az elektronnak, mint a légcsavar a levegőnek: az elektronok elkezdenek az egyik oldalra terelődni. Persze az elektronok nem gyűlnek össze a negatív oldalon, hanem ha nem kötsz fogyasztót a generátorra, akkor csak vágyakoznak, hogy menni szeretnének (ez a feszültség), a tényleges áramlás az áramkör zárásakor jön létre.
Jó, de akkor egy generátor, -szerintem- rövid időn belül használhatatlan lenne, mert elfogynak belőle az elektronok.
Ha a vasmag elektronjai elfogynak akkor ottmarad egy rakás vas atommag elektronok nélkül? :)
Szóval nem nagyon fogtam fel.
Amennyi az egyik oldalon kimegy, annyi jön be a másik oldalon. Az elektronok nyomják egymást körbe-körbe az
áramkörben, nem tudnak összetömörülni.
Dehogy gagyi kérdés:D
Én soha nem értettem, hogy például ha bedugok egy drótot a konnektroba, honnan a francból megy be azonnal áram.
Folyamatosan pumpálják? Ez nem pazarlás?
Na látod, ez a gagyi kérdés:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!