Esztergomi Dakar Autósiskola vélemények?
Pataki István a Dakar Autósiskola tulajdonosa. Inteligenciájáról sokat elárul ez a hír: [link]
Politikai oldaltól függetlenül ez az ember egy vállalhatatlanul mocskos bunkó. Semmit nem magyaráz, csak végig gyalázza a tanulókat. Stílusa leírhatatlanul alpári. Ha váltani akarsz iskolát, bukod a befizetett pénzt, és még be is fizettetik veled a szerződésben foglalt "kedvezményt" továbbá egy egyszeri adminisztrációs díjat.
Pár éve jártam oda, de még most is hányingerem van, ha rá gondolok.
2022 kora tavasztól egészen őszig jártam hozzájuk. Borzalmas. Két oktató van személyautóra, az egyik Pataki fia, a másik Csurgai. Én Csurgainál tanultam és vizsgáztam.
Ha megfogadtok egy jótanácsot, messziről kerüljétek el őket. Tényleg.
Márciusban lett meg a kresz vizsgám, júniusban kezdtem el vezetni, ami kitartott egészen októberig... Állandóan én zaklattam őket mikor mehetek vezetni, de lepattintottak, hogy majd Pataki osztja be. Csurgai random nem jelent meg órán, mert elfelejtett, vagy nem mondta, hogy neki akkor nem jó vagy csak túl meleg volt a vezetéshez. Ezt az egy indokot el tudom fogadni, mert igen öreg, 70+ éves (miért oktat még mindig?!), megterhelő volt a nyári 40 fok neki. Ha 10 alkalommal nem vártam rá fölöslegesen fél órákat, akkor egyszersem.
Nem volt hajlandó városon vagy vizsgaútvonalon kívül vinni, mert úgyse arra lesz a vizsga..... Így amikor a 24. óránál jártam és még mindig hiányzott 150 km-em, szóltam érte, hogy meg tudjuk-e csinálni úgy, hogy beleférjek a 29 órába, hogy alkalmanként 50 km-t megyünk, amire annyi volt a válasz, hogy felejtsem el, hogy a 30. órán levizsgázok, minimum 40-el számoljak. :') Nem a tudásommal volt baj, probléma nélkül rutinoztam és közlekedtem, mégsem engedte, hogy egyedül vezessek, állandóan beleszólt mindenbe, a sebváltót vagy nem engedte el, nekem meg nem volt gusztusom a 40 fokban az izzadt kezére ráfogni és úgy váltani, vagy amikor váltottam minden alkalommal ráfogott az ugyancsak izzadt kezével az enyémre és úgy váltott. Ő. Érted, miközben én tanulok elvileg vezetni. :) A fehér Suzuki Splash szakadt, büdös, kuka volt a kuplung, váltó, fékek, ragad a kormány a kosztól a kormányvédő, gusztustalan az egész autó. Vizsgára úgy kellett mennem, hogy ha tövig kinyomtam a fékpedált, akkor sem állt meg az autó, és rámszólt Csurgai, hogy meg ne merjek szólalni erről a vizsgabiztosnak, mert akkor ő garantálja, hogy soha a büdös életben nem lesz jogosítványom.
Csurgai szerintem a kora miatt nem figyelt, elbambult, az utolsó pillanatban szólt, hogy merre menjek majd nekem szólt be hogy miért arra megyek amerre... Arra panaszkodott, hogy nem tud rendesen írni, meg dadog, nem jutnak eszébe a szavak, mert valami idegrendszeri baja van, talán agyvérzése vot korábban.. (AKKOR MIÉRT OKTAT?!) El kellett vinnem postára, a Pala tóhoz hekkezni, kávézni, meg a saját hülyeségeit intézni, amíg én a kocsiban vártam és telt a vezetési időm. Vezetés közben ugyanazokat a szexista szar poénokat mondta újra és újra, meg hallgathattam a sz_r sztorijait kb 20x egymás után.
Úgy vágja át a tanulókat Patakival együtt, ahogy nem szégyellik, de Csurgai is Patakit folyamatosan. Ezt meg azt ne mondjam el Patakinak, nem kell róla tudnia... :) A levezetett órákat írja, de a km-eket csak úgy összevissza, mikor mihez van kedve, sosem a valósat írta be... írjam alá a kartont, aztán majd a km-t otthon ő beírja meg kitalálja. Nevetséges.
Amikor beiratkoztam, a teljes képzési díj elvileg 202.000 ft volt a weboldal és Pataki szerint (2022 kora tavasz), majd szép lassan lett belőle 235.000, majd 256.000, majd a végén a kötelezően vetetett 8 pótórával együtt 300.000 fölött állt meg a díj, miközben az oldalán még mindig a 235.000 szerepelt. Érdekes.
Pataki bunkó, mint a fene, ezt beíratkozás előtt is tudtam, de úgy voltam vele, hogy nem érdekel, ha bunkó, ha korrekt. Csak tanítsanak meg vezetni. Úgy hirdette magát, hogy a legolcsóbb a városban... Hát így visszanézve a Molnár Gábor féle iskolával jobban jártam volna minden szempontból. A vizsgán Csurgai folyamatosan mutogatott, mit csináljak, gyorsítsak vagy lassítsak-e, ami őszintén iszonyat idegesítő és kellemetlen volt, hiszen biztos vagyok benne, hogy a vizsgabiztos is látta......... Korábban is vezettem már és tanultam már máshol, a Dakarhoz újrakezdőként mentem, így sem éreztem jogosnak a kötelező 8 plusz órát a km-ek miatt. Mentem volna, ha hagyott volna..
Ha eszembe jut még valami, írok. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy kerüljétek el őket messziről. Gusztustalan, undorító, senkinek se ajánlom. Csak azért csináltam végig náluk az egészet, mert ha kiíratkoznál félúton, nemhogy visszaadja időarányosan az addig befizetett pénz egy részét, hanem még ő számol fel valami random hülyeségre hivatkozva súlyos pénzeket. :D Azt nem is mondom, hogy se egy szerződésem, se egy aláírt papírom nincs erről az egészről a néhány kamu számlán és a vizsgalapon kívül.
Kerüld el. Tényleg. Elsőre sikeres vizsga után is ezt mondom. komolyan. Menekülj. xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!