Ti is éreztétek már, hogy az autó az osztrák, német
üzemanyaggal sokkal jobban megy?
#üzemanyag-minőség #hazai szabvány
Az enyém osztrák gázolajjal sem megy jobban, nem is fogyaszt kevesebbet - de elég sokan mondanak ilyeneket. De igazából amíg nem igazolja bárki a minőségi eltérést méréssel, addig csak mendemonda, "a szomszéd fűje mindig zöldebb"-képzelgés. :)
2013. máj. 19. 23:50
2/11 anonim válasza:
mi azt vettük észre h a shell üzemanyag jobb egy kicsit, mint a többi...de ez csak a mi észrevételünk :)
2013. máj. 20. 00:16
Van egy rossz hírem: pont ugyan olyan az összes. Ha lenne is egy kicsi eltérés, te 100% hogy nem vennéd észre, olyan kicsi lenne az eltérést. Csak beképzeled...
2013. máj. 20. 00:26
Minden lehet.Nálunk is az egyik magán kézben levő kúton nagyon sz@r benzint adnak.
2013. máj. 20. 06:29
Én azt vettem észre, hogy aki évente egyszer jár kinn, az azt hiszi, hogy jobban megy a kocsija a kinti benzinnel. Aki viszont rendszeresen kinn tankol, az nem vesz észre különbséget. Szerintem sincs különbség, én is tankolok kinn is, itthon is.
2013. máj. 20. 07:15
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Gyakran járok arrafelé, ezért kérdeztem, mert nekem az az érzésem, hogy eltérő a minőség. (a gázra is azt mondják hogy jó, de ugyanazon a tűzhelyen ugyanaz az edény víz legalább 2 perccel később forr fel mint 10 éve...)
igen jobban megy. rendszeresen beszélek én is autótulajokkal, főleg olyanokkal akik autóőrültek, vagy márkab.zik. főleg a dieselnél van ez, de a benzinnél is érezhető. omv100assal, ami osztrák, érezhetően jobban megy az autó például. nem dob húsz lovat, de épp annyi, hogy jobb legyen. a fogyasztás is kevesebb, ez pedig mérhető!
2013. máj. 20. 08:41
Nem régen voltunk nürnbergbe céges úton kisteherrel.
A magyar határon még teletankoltuk céges forinttal a gépet.
Mikor kiértünk kb. pont üres volt a tank, teletankoltuk a kinti shell kúton jobbhíján.
800 km-es út azért reprezentatív.
Kifele 8,1 volt a fogyasztás, visszafele 7,2.
Nem vonok le messzemenő következtetést, biztos lejtett az út...
Rakomány ugyan az volt oda-vissza.
2013. máj. 20. 09:57
A román benzinből nekem is többet evett a gépezet, és ha akkor nem is éreztem különbséget, mikor itthon tankoltam az omv-nél akkor érezhetően jobb lett( jobb gázreakció ) és aztán kevesebbet is evett. A magyar kutak közt is vannak különbségek, és nem csak árba..
2013. máj. 20. 10:59
Miert pontozzatok le azokat, akik kulonbseget vesznek eszre, es ti akik nem vesztek eszre kulonbseget, azt mondjatok, hogy a tobbiek hazudnak/kepzelodnek/el vannak tajolva...
Az USAban meg az allamok kozott is van kulonbseg az uzemanyag minosegeben, amit a sofor tapasztal fogyasztas, illetve motor zajok megfigyelesevel. Ha orszagon belul vannak elteresek, akkor orszagok kozott miert ne lehetne?!
2013. máj. 20. 23:00
Kapcsolódó kérdések: