Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiat Punto 55 1.1 98-as...

Fiat Punto 55 1.1 98-as benzines gépkocsinak mi ad csörgő hangot a motorjából, minden kigyorsításkor?

Figyelt kérdés
Benzintank kiürítve, friss 98-as benzin tankolva, spuri adalék használata, a nem megfelelő oktánszámú üzemanyag elkerülése miatt. Motordiagnosztika semmilyen hibát nem jelez, még az előgyújtásnál sem, vezérlés a helyén, nem füstöl, nem eszi sem a vizet sem az olajat, katalizátor rendben, nem rángat, kompresszió viszony rendben, csak irdatlanul csörög sebességben kigyorsításkor. Üresben álló motornál nem jelentkezik a hiba. FONTOS NEM HŐVÉDŐ LEMEZ CSÖRÖG! Eddig cserélve lettek komplett szívótorok injektorral mindennel együtt,4 gyújtógyertya, gyertyakábelek, üzemanyagszűrő, vezérlés, hengerfej tömítés, motor computer, szelep hézagoló korongok, de semmi, a hiba fennáll. Hangja nem kopogó, inkább csörgő. Teljes mértékben előgyújtás problémára emlékeztet a hangja de a diagnosztika megfelelő értékeket mutat.
2013. máj. 15. 18:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
szerintem emeld el a földtől a kocsit, indítsd el, tedd be 5-be, kérj meg valakit hogy padlózza le és közbe nyomja a féket hogy erőlködjön a motor mint ahogy menet közbe teszi, te meg fülelj körbe alulról felülről, hogy honnan jöhet a hang, úgy talán ki lehet szűrni merre kéne keresgélni a hibát, jobb ötletem nincs...
2013. máj. 16. 15:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Valaki azt írta a videó alá, hogy hajtókar csapágy is lehet a hiba.
2013. máj. 16. 15:50
 13/16 A kérdező kommentje:

a felemeléses technikát kipróbálom,hátha produkálja a csörgést úgy is...

valóban olvastam én is,hogy volt aki hajtókar csapágyat írt a videó alá...

egyébként köszi mindenkinek aki eddig is szánt rám időt

2013. máj. 16. 16:29
 14/16 anonim válasza:

Helló.Nekem is 1,1-es 98-as puntóm van.Ebben is volt csörgő hang a motorból.Főleg gyorsításkor,vagy hideg motornál erősebb volt.

A hiba az egyik henger dugattyúja volt.Szó szerint be volt maródva és az "kótogott benne".A menet tulajdonságai attól függetlenül jók voltak (ami egy 1.1-es től elvárható).Nem volt olcsó mulatság.

2013. aug. 11. 11:09
 15/16 A kérdező kommentje:
köszi a tippet,melyik részén volt a dugattyú bemaródva?
2013. aug. 13. 16:48
 16/16 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Nekem pontosan ugyanez a problémám egy 2011-es Hyundai i30-cal 88000km-nél. Előgyújtásra gyanakodtam, de 4 gyertyacsere után sem lett jobb a helyzet.

Nagyon érdekelne, hogy végül mi volt a gond és a megoldás!

2018. máj. 10. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!