Egy friss jogsis gyereknek nem ciki 1998-2003-as swift?
talán összetudok nyárra szedni 350k forintot(+jogsi) hogy vegyek egy swiftet, de nem tul égő?(mondjuk a bicajozásnál tuti jobbXD) néha-néha suliba járnék vele, meg a környéki városokba (250 km-es körzetbe)
a körülöttem lévőknek egynek van egy bora-ja, meg 3-4 gyereknek motorja
mit gondoltok?
Első autónak tökéletes választás lenne egy Suzuki ha olyan autót akarsz amivel nagyon nem kell törődni. Ha a gazda osztálytársaknak akarsz villogni, akkor ajánlom a BMW, Audi, Lexus valamelyikét, de hogy ezekkel egy átlag fizetésből sokat nem fogod használni azt garantálni tudom.
Sokan pocskondiázzák a Suzukit, mert össze törik. Ha nagyobb sebességgel frontálisan ütközöl egy nagyobb jószággal (kamion), minden autó össze törik, és szerintem ebben az esetben majdnem mindegy hogy milyen embléma volt az autódon.
Mikor letettem a jogsit és nem volt autóm, én is nővérem Suzukián tanultam meg igazából vezetni 1 évet, és lám az sem tört össze, pedig sokat vezettem, csak nekem kellett tankolni.
Azt gondolom, hogy neked még nem kellene autó, ha csak a szomszéd / barát előtt a akarsz felvágni.
Szerintem egyáltalán nem gáz a Swift, nekem is az volt. Az 1,3 16V motorral a menetteljesítménye sem rossz már, és akkor még nem próbáltad az 1,6-ost vagy pl a GTI-t, ez utóbbi baromi állat verda, mostani új autóm mellé lehet vennék egyet. Érettségit + a főiskolás éveket egy '99-es 1,3-as Swiftel húztam le, nagyon jó kis autó volt, szinte gombokért fenn lehetett tartani, viszont ez már nem mondható el arra a kocsimra amit Diploma átvétel után kaptam. Na ott már kezdődik a szopóroller, most kellett kötelezőre vinni, ahol egy szimpla olajcsere volt közel 90 ezer forint (!) /jó, egy nem márkaszervizben kihozták volna 45-50-ből is (ugye hiperszuper gyári olajszűrő kell bele), de még az is kb több mint a duplája a Suzukinak/ ezt Suzukira 20eFt alatt megúsztam szűrővel + mindennel. Képzelem, ha egy komolyabb beavatkozásra lenne szükség, abból már visszavásárolom a komplett Suzukimat... (ennek ellenére szeretem az új kocsimat, vagány meg minden, nem mondok rá rosszat, mert megsértődik az elektronika és vihetem a szervizbe, és ennyire azért nem szeretem a horror kategóriát)
Szóval nem kell bántani a Suzukikat, egy racionális választás kispénzűeknek, mert gondolom ha csak "talán" összetudsz szedni 350 ezret (de ebben már legyen benne a jogsi is), akkor nem vet fel a pénz téged... Ezt nem bántásból írom, de ennyi pénzzel a zsebemben nem szólnám le a Suzukit, és letojnám mit gondolnak mások, én kevés pénzből autózom, kevés bajjal.
Biztonságosnak nem túl biztonságos, de a kategória kortársai sem sokkal jobbak, a mai SUV mellet egyik régi autó sem biztonságos, mivel kb szemmagasságban fog eltalálni a lökhárítója.
Én inkább azokat nézem le, akik ennyi pénzből vesznek egy lepukkant prémiumterméket (BMW, Audi, stb.) és utána szívják a szájuk szélét, hogy ehhez ennyibe kerül ez, jajj ez már megint elromlott... szerintem inkább ez a gáz. Jó én is szívtam a szám szélét fentebb, de csak azért, hogy érzékeltessem veled miért elég neked inkább egy Suzuki. Mert nekem most már nem gond összehozni 350ezret, sőt ennek sokszorosa van a bankban mint megtakarítás, és így nem okoz problémát kifizetni pl egy olajcserét, ellenben neked súlyos összeg lenne kidobni 90 ezret egy olajcseréért, ha megúszhatnád 20ezerből is...
Na megvédtem a Suzukit, most pedig elmondom azt is, hogy a kortársai ebbe a kategóriában is kb fenntarthatóak ennyiért vagy egy kicsit többért mint a Suzuki, de azok sem képviselnek nagyobb presztízst, mint a Suzuki. Ebben az árkategóriában nem engedheted meg magadnak a presztízst, ezt értsd meg, de ez nem gáz... ettől egyáltalán nem leszel kevesebb, mert neked Suzukid van és nem Bora-d (ami szintén nem presztízs csak szólók).
Fuutun
Egy Civic vagy egy Colt tényleg jobban hangzik, viszont azt ne felejtsük el hogy ezek a tipusok nagyon jól pörögnek, ezért több mint valószínű hogy veszel 350k-ért egy Civicet, kb ugyan ennyit ráköltöl kapásból mert ezeknek a tipusoknak előszeretettel taposták már ki a belét a fiatalok. A tojás Colt ugyan ilyen. Colt volt az első autóm, és hát személy szerint nekem nincsenek olyan jó tapasztalataim. Valamint vedd figyelembe azt is hogy Colt/Civic-ből az alját kapod, Suzukiból pedig ennyiért már majdnem 10 évvel fiatalabbat, és ez azért nem mind 1 elöregedés szempontból. És ne értsétek félre mert nem vagyok Suzuki fan. De amivel nincs baj azzal nincs baj el kell ismerni.
Mire is kell az autó? suliba járáshoz néha, meg elmenni városokba 250km-es körzetbe. Másra nem, csak nagyzolásba hogy te vagy a faszagyerek, mert suzukival jársz iskolába, meg hogy elmész vele valahova, biztos nem dolgozni 250km-re, ami szerintem a bulizás lesz, legalábbis ezt gondolom, de javíts ki.
erre nem kell saját autó.
meg ha összeszedsz 350-et, abba gondolom nincs bent az átiratás, meg az, hogy olaj stb csere, ami használt autónál számomra kötelező.
tehát mindjárt 250-ről indulsz, ha nem kevesebbről.
És ha már ott tartunk, nem kellene Suzuki, inkább teszek hozzá, de ennyi pénzből nem is vennék autót. Vagy ha igen, akkor valami szép Ladát, lehet sokat eszik, de ha szép, gyári állapotú többen utánafordulnak az utcán, mint egy tunying suzukinak.
Inkább kérd el a család autóját, hogy ha el akarsz vele menni iskolába, vagy valahova, nem érdemes fentartani még egy autót, pénzileg igen rosszul jössz ki vele, és ha már úgy kezded hogy ciki-e, akkor annak fognak tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!