Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson új hengerrel?

Simson új hengerrel?

Figyelt kérdés

Vettem új hengert a simsonomra (s51) mert a gyári már igen kopott volt,már fúrva is volt, tehát lement 33000km-et! meg már kegyetlenül csörgött benne a gyűrű ha újat tettem bele akkor is új dugóval is,

NA DE amit mot vettem rá hengert azzal is csörren nem annyira de hallani hogy csörög, nos ez el fog múlni? most van benne 210km. vagy ez így maradt csörgősen? a válaszokat előre is köszönöm!

2013. máj. 12. 21:12
 1/7 Tak válasza:

Szerintem nem a gyűrűd csörög,hanem a hajtókar tűgörgője.Régen én is új főtengelyt ,és hajtókar-tűgörgőt,dugattyút,és gyűrűt szereltem össze,és csak csörgött a főtengely,a hajtókar tűgörgője lesz szerintem.

Nekem úgy múlt el a csörgés,hogy cu zsírt tettem(fújtam)a főtengelyhez,utána összeszereltem,mentem vele,párszor cundert köpött a gyertya,de utána évekig hangtalanul jártam vele...

[link]

2013. máj. 12. 21:31
 2/7 Fődi Krisztián válasza:
Őregem lehet hogy nem is henger volt elkopva hanem a karbid:D:') subertű ahogy megy a karbiba ugye van egy picike lemez ami fogja a subertűt ez a kettő csere meg lehet hogy kivan kopva a karbid is.
2013. máj. 13. 07:09
 3/7 A kérdező kommentje:
No hát ez jó :) egyik a főtengely másik a karbi, még a karbit felújítom azt kész mert így is bele került már 25000Ft ba!
2013. máj. 14. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Simson úgy jó ha csörög. Én csak ezért nem vettem volna rá új hengert. Ha el van kopva meg lehet fúrni, és olyan mint az új. Mellesleg az újnak nem biztos hogy olyan a vezérlése mint a gyárinak, lehet gyengébb vele a motor. Mondjuk nem tudom milyen hengert vettél. Új gáztűt ne vegyél bele mert azzal nem nagyon lehet beállítani, csak a baj van vele. próbáld meg összenyomni a súbertűt tartó lapkát, vagy ha úgy is lóg akkor rá is forraszthatod. Én nem foglalkoznék vele ha megy és indul is. Amúgy a hajtókar tűgörgői is csöröghetnek ha ahhoz nem volt hozzányúlva. Azt úgy tudod megnézni hogy leveszed a hengert megfogod a hajtókart és ha felfele lóg, vagy tudod valamerre csavarni akkor nem jó. Oldalirányba lehet mozgása. Ja és ha megfogod a lendkereket és tudod fel-le mozgatni, érződik hogy kotyog akkor a főtengelycsapágy is cserés.
2013. máj. 14. 21:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! az utolsónak az értelmes választ, jó azért a többi sem rossz! :)
2013. máj. 15. 21:27
 6/7 frenki1 válasza:
www.mofaker.hu. Itt találsz mindent a motorodhoz
2013. máj. 18. 11:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Onnan vettem eddig mindent szinte de azért köszi :)
2013. máj. 18. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!