Milyen 50cc motorok vannak?
nem értem a logikát miért kell 40-el mennie egy 50-es gépnek, az enyémen pl elöl-hátul tárcsa fék van... nem babetta féle dob fékek, bármikor megállok még 80-ról is ugyanúgy mint egy nagymotor, sőt, még előbb is, mert könnyebb, vezetni pedig a gyakorlat tanít meg és nem a drága papír...
egyébként kérdező:
ha max 60e van rá akkor simson, vagy talán belefér valami régi kistestű robogó, pl honda dio
Akinek segédmotoros vizsgája van az arra vizsgázott hogy 40 km/h-nál többel nem megy. Igazából a mai új segédmotorok már csak a nevükben azok, mert minimum dupláját tudják az eredeti kategória elképzelésének. Régebben 14 év volt a korhatár, úgy tudom emelték 16-ra, de egy 16 éves gyerek ne száguldozzon már 80-90-nel a városban. Aki meg betöltötte a nagyobb kategóriához tartozó életévet és nem elég neki a 40 km/h, az vizsgázzon le nagyobb motorra. Másik fele a dolognak hogy olvastam sok helyen hogy hogyan tuningolják még a simsonokat is, és mennek vele akár 90-nel. Ezt a motort nem arra tervezték hogy ennyivel menjen. Nem elég komoly hozzá a sem a kerékcsapágyazás (nemegy motor már beráz ekkora sebességnél), sem a fék.
A másik fele a dolognak hogy ezekre a motorokra nem kell műszaki vizsga. Innentől kezdve lehet hogy olyan motor száguldozik 80-nal aminek még a 40 is sok lenne.
aki meg B jogsival vezeti a segédmotort, az papíron 18 évesen a 700 lóerős lamborghinit is vezetheti 1 napos jogsival, szóval kár a tapasztalatokon és a tudáson vitatkozni... semmi köze a gyakorlathoz, ahogy egy sima forgalmi vizsgán se úgy kell vezetni ahogy a gyakorlatban, hanem ahogy a vizsga álomvilága megköveteli
mellesleg pl aki már 6-7 éves kora óta télen nyáron nyúz valami 50-es kismotort,pl romet ponyt, az 16 éves korára jogsi nélkül kiválóan motorozik, szemben egy olyannal aki még sose ült motoron és leteszi a 125-ös vizsgát
én is romet ponyval kezdtem kisiskolás koromba, apám cserélte 2 liter pálinkára, nem kell ahhoz gazdag apuka hogy a gyerek kicsi korában tanulhasson motorozgatni...
Én egyetértek veled. Egy 14 éves gyerek ne járkáljon már úton 70-80-al. Örüljön, hogy egyáltalán motorra ülhet. Ha száguldozni akar, menjen ki versenypályára, oda, ha jól tudom, még jogsi se kell (bár ebben nem vagyok biztos).
Az már más kérdés, hogy én a kocsiknál is kategóriákat hoznék létre. Egy 18 éves kölök ne ülhessen már csak úgy be a 200 lovas Bömbikbe rögtön a vizsgája után, "mert az a menő".
El kéne fogadni, hogy a közlekedési eszközök veszélyes üzemek, melyek használatával könnyen mások halálát lehet okozni. Szóval felelősséggel tartoztok a többi közlekedő felé. A szabályok pedig nem azért vannak, hogy "azokat most meg kell szegnem, mert a többiek is sz@rnak rá."
A végére a kérdezőnek is szeretnék válaszolni a kérdésére, ha egyáltalán elolvassa: 60e ft-ért max a Simson jöhet szóba. Ennyiért már egész jó állapotúakat ki lehet fogni. Robogót nem kapsz ennyiért, csak olyat, amiben sok km van, van tele van hibákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!