Bmw 324 diesel ről mi a véleményetek?
Miénk volt Magyarországon (de megkockáztatom, hogy az egész világon) utolsóként jó állapotban megmaradt kislámpás E30 324d-je. 1986-os évjárat, gyönyörű bordó, négyajtós kasztni, hibátlan belső térrel, kifogástalan motorral. Persze később kiderült, h a "jó motor" generálozva volt (bár el nem tudom kinek érte meg felújítani egy sorhatos, 86 Le-s dízelt). Tapasztalatok: nagyon jó volt vezetni, ezen is érezni lehetett a "BMW feeling"-et. Rendkívül jó volt az alsósávi nyomatéka, és mivel ennek a típusnak azthiszem kettős lendkereke van (nem vagyok benne biztos), a sebességváltás is élvezetes volt vele. Nyáron apám 5,8 l-re le tudta vinni a fogyasztást. Nagyon kellemes volt vele utazni, bár a 130-at már nemnagyon szereti, ott már nagyon pörög a motor (165 a vége gyári adat szerint). Alacsony fordulatokon (2500 és az alatt) fürgébb, mint egy 318 i.
Ezt elhiheted nekem, mert azelőtt volt egy nagylámpás 318 i-k, nekem egy kislámpás 318 i, és később faternak egy 318 is. Szóval van összehasonlítási alapom. A 324 td már egy az egyben úgy megy, mint egy 318 i, és még kevesebbet is fogyaszt néhány decivel, mint egy sima 324 d. Hátránya a magas biztosítás (a nagy köbcenti miatt), valamint ahogy az előttem levő is írta: ennek tényleg nem az az igazi sor6-os BMW hangja van. A miénket 590 e ért vettük, de annak az esélye, h ennyiért, többért, vagy akármennyiért is olyan jó állapotút találj, mint a mienk, kb. annyi, minthogy 5-ösöm legyen a lottón. Bár sokéves tapasztalat, h a "Használtautó.hu" mindíg tartogat meglepetéseket, szóval szerintem ne add fel. Egyébként ha érdekel, h milyen volt a mienk, szívesen küldök róla fotókat :)
egy 80 lovas szívó diesel, ami amúgy benzintemető, és irányíthatatlanul erős, végülis logikus...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!