Skoda Superb 101 lovas 1.9diesel nagyon gyenge?
Attól függ hogy mik az elvárásaid egy kocsival szemben. A 101 lovas diesel szerintem nyomatékos lehet, és ha nem gyorsulgatni szeretnél, akkor simán elég a Superb kasznijához is. Ha viszont a lámpánál szeretnél legyorsulni másokat akkor vegyél egy böhömnagy benzinmotorral Supeb-t, és a kúton fizesd meg a gyorsulás árát.☺
Én tuti az 1.9 diesel mellett döntenék.
Nem biztos, hogy annyira többet fogyaszt a nagy motor... Hisz a nagyobb, erősebb motor játszva dobálja a kasztnit. A súly-lóerő arányt kell nézni, nem mást..
Így előfordulhat, hogy még a kis 101 lóerős eszik többet, mivel agyon kell pörgetni, hajszolni, hogy menjen. És ez persze az élettartamának sem jó. Egyébként a diesel amúgy sem olyan vérlázító, a benzines sokkal fürgébb alapesetben, persze neki is kell ló. 100 körüli lóerős 4-es Golfja van egy barátomnak, hát teljesen átlagos menet tulajdonsága van. De egy Superb méretű autóba minimum kell 150 ló.
1-es vagyok
Abban igazad van hogy a kisebb motor lehet hogy többet fogyaszt, mert jobban kell pörgetni, de ez jobban igaz az ilyen régebbi 1.0-ás, 1.2-es benzinmotorokra, amiket az 1.6-ossokkal hasonlítunk össze. Az 1.9 turbodiesel már könnyedén mozgatja a kasznit, nem kell agyonpörgetni. És mivel nem kell túlpörgetni, ezért fogyasztás szempontjából ez az ideális. Az ennél kisess ccm, és a nagyobb ccm is többet fog fogyasztani ebben a kaszniban.
Az alábbi linkben a gyári adatok alálhatóak, ezek szeint a 2.0-ás TDI is már átlag fél literrel többet eszik.
De most csak a fogyasztásról írtam, a kérdező szerintem nem itt a gyakorin fog választ kapni arra hogy neki elég-e ekkora motor ebbe a kocsiba. El kell menni, és ki kell próbálni.
ma 17:25
Én a 1.7 td B vectrámmal is tudok kényelmesen előzni. Ha már annyira ki van számítva az előzés hogy 150 lóerő kéne ahhoz hogy beférjek a másik elé, akkor inkább nem előzök. (még akkor sem ha valóban 150 lovas kocsim lenne)
Nekem 101 lovas superbem van, tehát tapasztalatból válaszolhatok. Az autó elég nyomatékos, 140nél is lehet előzni vele, nemhogy 70-90nél... Nincs gond a menetteljesítménnyel. A fogyasztása 5,5 liter.
Tehát közhiedelemmel ellentétben nem gyenge és nem is lomha autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!