Okmányiroda adhat ki információt az eladó adatairól? Vettem egy autót még kb egy éve, és nem tudom az adatait annak akitől vettem, és okmányirodába megérdeklődhetem-e cimet, vagy ilyesmit? Arról az adásvételiről, amit az eladó adott le?
Ha nincs semmilyen papírod az autóról nem a névre íráson kellene aggódnod, mert jelen állapotában (ha tényleg semmilyen papírja sincsen) jó lesz az az autó porfogónak az udvarban. De nem értem hogyan lehet elveszíteni az adásvételit és a többi papírját az autónak, nekem sántít a történet. Meg mi az hogy meg lett az autó ? Fogadjunk nem is kaptál semmit sem mikor megvetted az autót, nem igaz ?
Egyébként meg ha nem volt kivonva a forgalomból a kocsi mikor megvetted valószínűleg bejelentette az előző tulaj a vételt, különben még neki ketyegne a súlyadó és a biztosítás is.
Aha, szóval te már kérdeztél itt korábban, csak akkor máshogy volt a kérdés feltéve.
Az eladó hülye lenne visszavonni az eladást (már ha lehet ilyet, szerintem nem) - biztosan örül hogy megszabadult. Ha viszel be adásvételit hogy eladtad, akkor is lehet esélyed hogy nem kell kifizetned. De ezért szvsz hiába keresed az eladót, főleg így hosszú idő után - legalábbis ha tőlem megvennél mondjuk egy motort, aztán másfél év múlva jönnél, hogy csináljuk vissza, akkor szépen megmutatnám merre van a kapu és az elfelé, mivel megvetted, aláírtuk, semmi közünk egymáshoz a továbbiakban. Magánszemélyként még jótállási/garanciális kötelezettségeim sincsenek, nemhogy valamiféle "visszavásárlás" egy éven túl...
háááát...rendőrség, és megnézetni kinél van most néven a kocsi.Per pill nálad van? mert akkor van alváz, és motorszámod...de sok jóra ne számíts.Még bontóba is rizikós leadni.
Add el valami vasasnak, és ámen.
ilyen hülyén intézni valamit. Az a helyzet,jogilag a tiéd az autó,tehát:
1. ki kell fizetned az átírást
2. mivel nincs a birtokodban, be kellene jelentened az eltűnését (de nem mint lopott, hanem csak simán eltűnt)
3. az előzőről szóló bejelentéseddel ki kellene vonnod a forgalomból (ideiglenesen)
4. legközelebb nem kellene mindenkivel barátkozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!