Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra F 1992 Mitől nehéz...

Opel Astra F 1992 Mitől nehéz a kuplungot benyomni?

Figyelt kérdés

Üdv.

Van nekem egy 1992-es 1.4 benzines astra-m és azt szeretném megtudni hogy mitől olyan nehéz a kuplungot benyomni?Mi lehet az oka?Mit kell kicserélni rajta és mennyibe kerül kb?

2013. máj. 5. 07:48
 1/4 eNerdzsy ***** válasza:

Az, hogy nehéz benyomni a kuplungot, elég szubjektív dolog.

Mivel nem egyformán vannak kiépítve a kuplung kioldó szerkezetek természetes, hogy egyik autó kuplungját nehezebb benyomni mint a másikét.

Daewoo Matiz kuplung pedálja például szinte be esik, alig kell lenyomni.

A te esetedben az lenne a fontos kérdés, hogy ezelőtt (gyári állapotban) is ugyan ilyen erővel kellett e nyomni a pedált, vagy csak az utóbbi időben lett egyre nehezebb?

Ha eredetileg is ilyen volt, akkor csak hozzá kell szokni.

Ha idővel lett egyre nehezebb lenyomni, akkor meg kell nézetni szerelővel.

2013. máj. 5. 08:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Üdv.

Nemrégen vásároltam az autót kb 2-3 hónapja de átültem az egyik ismerőrömébe és neki meg tök könnyű volt a pedál szóval nem tudom szerintem kuplung szerkezetet kell cserélnem de nem vagyok benne biztos.

2013. máj. 5. 08:45
 3/4 anonim ***** válasza:

valószínű elfogyott a tárcsa , kupplungot kell cserélni .

Ahogy fogy a tárcsán a ferodó réteg annál kijjebb kerül a nyomolapnak az "ernyő " része ...ezáltal nagyobb erőt kell kifejteni ,hogy átemeljen a holtponton . Előfordul a bowden miatt is ,célszerű megnézni ..

Én ha kuplungozok Astrát a bowdent is cserélni szoktam a kuplung szettel együtt......

az anyag ár kb ..a bowden 4-5 ezer ft , egy közepes szett 25-35 ezer közt van ...a munkadíj 3 óra ..

2013. máj. 5. 09:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!
2013. máj. 5. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!