Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra F 1992 Mi a feladat...

Opel Astra F 1992 Mi a feladata a lambdaszondának?

Figyelt kérdés

Van nekem egy Opel astra f 1992 84LE benzines autóm nemrégen vásároltam és rángat szaggat alacsony fordulaton ha egyenletesen adom neki a gázt.Meg egy idő után jelzi is a kis sárga motorhibajelző lámpa.

Nem drága bele az új mert 7500ft csak azt szeretném megtudni hogy ez okozza ezeket a problémákat?

Meg hogy mi a feladata a szondának?

Köszönöm.

2013. ápr. 4. 08:32
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
2013. ápr. 4. 08:46
 2/6 Syrakusa ***** válasza:

Hát a feladata az kb annyi,hogy annak a alapján történik a levegő - benzin keverék arányainak szabályzása.Azaz a kipufogó gázok segítségével lövi be.Igen okozhat rángatást a szonda hibája is,de ha jól tudom a hideg motornál illetve padló gáznál nem veszi figyelembe a szondát.Azaz ha full hidegen is csinálja,illetve ha taposol egy padlót akkor is akkor sztem az nem szonda lesz.Esetleg húzd le a szondát,ha akkor nem csinálja akkor valszeg" az a baj,mert ilyen esetben a compi átáll egy úgymond vészüzembe és az alapján keveri a cuccot.....(arra készülj fel,hogy amíg úgy mész vele a gatyád megeszi :-) )

Ha tévednék akkor javítsatok ki.........

2013. ápr. 4. 08:48
 3/6 audiofly ***** válasza:

Szia! Az nem a lambda szonda hibája, persze ez nem 100%.

De, lehetséges hogy légtömegmérő lesz a probléma. Szedd le a csatlakozóját és nézd meg, hogy ha normalizálódik e az alapjáratod.

2013. ápr. 4. 08:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Üdv.

Hidegen az alapjárat is tökéletes meg a gázadás is.Csak melegen csinálja.De ha taposom nem csinálja csak ha lassan egyneletesen majdnem alapjáraton akarok vele menni 1-es 2-be majdnem lefúl :(

2013. ápr. 4. 09:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Jellemző EGR szelep hibának tűnik,nem tudom van-e a tiédben,de nézd meg a hőgomát,MAP szenzort is.
2013. ápr. 4. 09:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Villogtasd ki a hibakódot, lehet hogy tartományon kívüli értékeket küld a szonda. Akkor nagy eséllyel az a ludas.

Vagy tehetsz egy próbát hogy lehúzod a szonda csatlakozóját, és úgy mész vele egy kört.

2013. ápr. 4. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!