Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nehezen melegszik a motor?!

Nehezen melegszik a motor?!

Figyelt kérdés
Kicseréltük a termosztátot, utána rögtön jó volt a hőfok, rendesen felment 90-ig(87°C-os termosztáttal). Aztán mentem vele kicsit, kigyulladt a lámpa hogy kevés a víz, után kellett töltenem. Ahogy megálltam, és leszedtem a sapkát kifutott a forró víz(tudom meg kellett volna várni míg kihűl). Nincs is ezzel semmi bajom, mert rendesen utántöltöttem, csak tegyük fel, hogy levegős lett. Attól elképzelhető hogy nem akar felmenni megint 80 °C fölé? Tehát a kérdésem az, hogyha levegős a rendszer, akkor nem tud rendesen felmelegedni a motor? Vagy csak 2 napot bírt volna az új termosztát?

2013. máj. 4. 14:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2 nap után nincs levegő,mert addigra azt kidolgozta
2013. máj. 4. 14:29
 2/15 A kérdező kommentje:
akkor ne járassam sapka nélkül? értelme sincs?
2013. máj. 4. 14:36
 3/15 anonim ***** válasza:
Milyen autó ez ... ?
2013. máj. 4. 14:48
 4/15 A kérdező kommentje:
golf 3 gti 8v
2013. máj. 4. 15:24
 5/15 anonim ***** válasza:
a fűtést szoktuk maxra kinyitni,hogy a fűtőradiátorból is kitudja a víz hordani a levegőt,
2013. máj. 4. 15:44
 6/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ennyi idő alatt kinyomta a levegőt. Vagy a termosztátod nem zár le teljesen vagy korán nyit vagy lehetséges, hogy a hőfokjeladód mér pontatlanul.A ventilátorod nem szokott bekapcsolni alacsony hőfokon?

A termosztátot elvileg ki lehet mérni, kiveszed kifőződ egy edénybe és méred, hogy hány foknál nyit. Amúgy légtelenítés szempontjából a fűtéskapcsoló teljesen mind 1 hol áll mert a fűtőradiátor mindbe direktbe van kötve. A fűtéskapcsoló nem a vízkört szabályozza hanem levegő be fúvást.

2013. máj. 4. 16:39
 7/15 anonim ***** válasza:
6 os vagyok azt elfelejtettem odaírni, hogy én úgy szoktam a golfom légteleníteni hogy felöntöm max-ig a tartályt rátekerem a fedelét elindítom a motort és járatom addig amíg a ventilátor be nem kapcsol majd, leállítom várok míg kihűl azt ha kell utánaöntök, de persze végig figyelem nem e jelez a műszerfalon hogy kevés a víz...
2013. máj. 4. 16:59
 8/15 anonim ***** válasza:
Mint említették nem ritka a műszerfal hiba, ...
2013. máj. 4. 17:03
 9/15 A kérdező kommentje:
A termosztátra azért nem gyanakodok, mert betettük, helyben melegítettük kb. 7-8 percet, közben öntöttük utána a vizet és felment rendesen 90 fokig. Most meg észrevettem, hogyha leállok, akkor 5-10 perc után a venti bekapcsol fél percenként 2-3 másodpercre. Lehet h a ventillátor hűti túl? Még annyira nem értem az összefüggéseket a dolgok közt, mert egy hónapja van meg az autó csak.
2013. máj. 4. 22:57
 10/15 anonim ***** válasza:
Milyen évjárat? Klímás? A leállás alatt mit értesz azt, hogy megállsz a kocsival és a motort járatod vagy megállsz és leállítód. Az, hogy felment 90 fokig semmit nem jelent felteszem álló helyzetben történt, mert ha esetleg pl nem zár a termosztátod rendesen és a hűtőben is keringeti akkor sincs menetszél ami visszahűtené szal előbb utóbb felmegy 90 re. Viszont menet közben sosem érné el a 90-et.
2013. máj. 5. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!