Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tanulómotornak: Simson vagy...

Tanulómotornak: Simson vagy Yamaha DT 50?

Figyelt kérdés

Nos, van autójogsim, szóval vezethetek motort, de nagyon le vagyok korlátozva, 50 ccm-re :/

A simsonon azért gondolkozok, mert olcsó, könnyű vele megtanulni stb... de sokan azt írják, hogy szerviz igényesebb... A DT 50-re mindenki azt írja, hogy remek motor, és nem is kell annyit szervizelni, de viszont az ára a simson duplája-triplája (~150).

Pénzem az lenne most egy simsonra, de lehet hogy nyári melóval egy DT 50 re is futná.

Szerintetek?

2013. máj. 3. 20:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ha jól értelmeztem a szöveget akkor te se vagy tele pénzzel. Inkább szimót vegyél. A dt-t lehet hogy ritkábban kell szerelni, de ha valami elromlik, akkor nagyon sok pénzt el lehet rá költeni.
2013. máj. 3. 21:30
 2/15 anonim ***** válasza:

Simson. Úgyis megunod az 50-es váltós motorokat egy szezon alatt, és el fogsz menni vizsgázni.

Szóval inkább vegyél egy Simson-t, amit kell, tegyél rendbe rajta, a nyári melóból meg menj el könnyített A1-re. Tudsz rá gyakorolni a Simsonnal, és később már nézegetheted a 125-ö motorokat.

2013. máj. 4. 12:40
 3/15 A kérdező kommentje:

20 éves vagyok, szóval még van 4 évem letenni a jogsit a korlátlanra, de legjobb esetben is 2 év a B125-ös jogsiig :/ Szóval megunom, nem unom, de akkor is muszáj valamin tanulnom. És igen, nincs sok pénzem, csak azon gondolkoztam, hogy lehet hogy ~50 ért veszek 1 simsont, de hogy tökéletes legyen, és a fellépő hibákat javítgassam lehet rámenne 100 rugóm, akkor már többe van, mint a DT. De az is igaz, hogy a DT ugyanúgy elromolhat :/

(A legnagyobb álmom egy GSX-R 750 vagy 1000, és mire oda eljutok már legyen tapasztalatom :D)

2013. máj. 4. 15:39
 4/15 A kérdező kommentje:
de a 125-ösökkel meg az van, hogy azokból nekem a KTM motorjai tetszenek legjobban, de azoknak az ára meg 300-400 körül van :/ Papírt hamisítani meg nem akarok, mert ha egy gyakorlottabb rendőrt fogok ki az levágja, hogy ez nem 50-es :D [ha pl 125 ccm-es motorom lenne]
2013. máj. 4. 15:41
 5/15 anonim ***** válasza:

Én sem úgy mondtam a könnyített A1-et, és utána a 125-öt, hogy papír nélkül. :D

Hát te tudod. Én akkor se adnék ki 150-200 ezer ft-ot egy 50-es zümmögőre. Még akkor sem, ha Yamaha a neve. Ne mérnek annyit sajnos. Az meg a másik, hogy ilyet általában 15-16 évesek kapnak újonnan, és ők nemigen törődnek vele. Szóval lelakottak enyhén. Tisztelet a kivételnek.

Speciel én is nagymotorra hajtok majd egyszer. Tavaly februárban Simson s51n-el kezdtem, 45-ért vettem egyet. Volt itthon a szomszédnak hozzá indexe, meg km órája, azt rászereltem, és kijavítottam az apróbb hibákat.

Aztán augusztus végén elmentem könnyített A1-re, mert már baromira unalmas volt a stabil 50-55-ös tempó (tehát 5 hónap alatt ráuntam!). Elsőre sikerült hála a Simsonos gyakorlásnak.

A Sámsont sikerült eladnom még a télen 60 ezer ft-ért, így kb nullszaldóra hoztam ki. Ebből a 60-ból pedig vettem egy kicsit lelakott ETZ 125-öst, ami ma már menetre kész, semmi baja. 90-ben van jelenleg a motor. És most augusztusban megyek A2-es továbbképzésre.

Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy 4 évig úgyse bírod ki 50-es motoron szerintem. Ha mégis, ajánlom, hogy robogót vegyél, az praktikusabb, és használhatóbb a későbbiekben is.

2013. máj. 4. 16:01
 6/15 anonim ***** válasza:
42%
Egy 50 ezres simsonra nem fogsz rákölteni 100-at nyugodt lehetsz. Én vettem egyet 30 ezerért, ráköltöttem 10-et és tökéletes, még jól is néz ki mert friss a festés rajta.
2013. máj. 4. 16:08
 7/15 anonim ***** válasza:
Hát az 50-es DT nem sokkal megy jobban, mint a Simó, de a 80-as már sokkal jobban megy, úgyhogy azt vegyél, az hangra is olyan, mint egy 50-es, nem jönnek rá, hogy nagyobb. Nem kell hamisits semmit :)
2013. máj. 4. 17:44
 8/15 A kérdező kommentje:
16:01-nek: Kétlem, hogy "újonnan" kapnának 15-6 évesek DT 50-et, vagyis lehet, hogy gyártanak, de olyat már senki sem venne, akinek van esze...1990-2000 közötti DT-ben gondolkodom csak :>
2013. máj. 4. 19:50
 9/15 anonim ***** válasza:
20-ért vettem egy ótvar simsont, 90-be állt meg full fényezés + 70-es 4 felömlős henger + full tuning + hosszú 4. sebesség + babetta gyújtás, így 90-95-öt megy egy 50-es DT árából 120-at is kihozok belőle, szerintem egyértelmű melyik jobb ár-érték szempontból :)
2013. máj. 4. 20:48
 10/15 A kérdező kommentje:
a simsont tuningolni olyan... gyerekes vagy nem tudom :D mintha a pulit futtatnánk az agárversenyen :D Akkor már inkább várok 1-2 évet egy tisztességes 125 ös motorra :D
2013. máj. 4. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!