Akkor most hogy van ez a B jogsival 125 ccm-es motoros
dolog?
Figyelt kérdés
Én már olyan sok mindent hallottam. legyetek szívesek elmondani hogy most hogy van ez az egész ?
köszönöm :)
2013. máj. 3. 16:24
1/9 anonim válasza:
Dan Laci??
2013. máj. 3. 16:25
2/9 anonim válasza:
B-s jogsi csak 50 ccm alatti motorokra használható, 125-re már külön jogsi kell ha jól tudom A1 de ebbe már nem vagyok 100% ig biztos, ebbe a témába annyira nem vagyok otthon.
2013. máj. 3. 16:46
3/9 anonim válasza:
A második hozzászóló jól írta. Lobbyztak, hogy legyen könnyített A1-es a B-s jogsisoknak, amit lelkesen B125-nek neveztek, de az attól még A1. Hogy a "könnyítés" mit jelent, azt nem tudom, de le kell tenni a vizsgákat, az tuti.
Én sem vagyok teljesen képben, de beleszaladtam olykor motoros oldalakon, s az 100%, hogy sima B-vel 50ccm fölötti motor nem vezethető.
2013. máj. 3. 16:59
4/9 anonim válasza:
Illetve a második nem írta teljesen jól, az 50-es is vezethető, nemcsak alatta, de gondolom, ez mindenkinek úgyis világos :)
2013. máj. 3. 17:01
5/9 A kérdező kommentje:
De van valami engedmény nem ?
2013. máj. 3. 17:05
6/9 anonim válasza:
Mire gondolsz? Én nekem így lett A1-em tavaly, és semmivel nem volt könnyebb... vagy is nekem nem, lehet másnak igen. KRESZ elsőre meglett, de forgalmiból buktam. Aláírom nem volt sok érzékem hozzá mivel előtte még életemben nem ültem motoron, de aztán meg lett. A könnyítés annyit takar h csökkentett óraszám van ami elvileg 3 gyakorlati órát takar. Aki meg még nem ült motoron mint én annak meg az a 3 óra annyi mint halottnak a pofon. A menete ugyan az mint egy B-s jogsinál... KRESZ, aztán vizsga, gyakorlati órák aztán megint vizsga.
2013. máj. 3. 17:16
7/9 anonim válasza:
Annyi az engedmény, hogy nem kell annyi gyakorlati órát tenned, hanem alapból mehetsz vizsgázni 3 óra után. Ha nem ültél még soha motoron, esélytelen, hogy átmenj, max 125-ös robogóval. De akkor meg nem vezethetsz majd váltós motort, mert robogóval vizsgáztál.
Igazából annak van értelme ilyenre menni, aki legalább 1 szezont (vagy inkább 2-őt) lehúzott valamilyen 50-esváltós motoron forgalomban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!