Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson sport karburátor. Hogy...

Simson sport karburátor. Hogy néz ki?

Figyelt kérdés

Ma vettem meg látatlanban, holnap kapom kézhez.

Amit tudok róla: hogy két súberes, automatán állítja a benzin-levegő keveréket, és ha nagyon rá is húzom a gázt akkor sem dadog le. Az S51-es szériához való. Fényképet kérlek linkeljetek róla, ha van valami ötlet.

2013. máj. 2. 21:01
 1/5 A kérdező kommentje:
Ill. csak az alapjárati csavar van kivezetve, így még állítani-finomhangolni sem lehet.
2013. máj. 2. 21:03
 2/5 anonim válasza:
szerintem hagy a tuning karbit és tegyél rá (szerkessz rá) egy dellorto karbit.
2013. máj. 2. 21:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Szia.

Használtam dellorto karburátort. A tapasztalatom az, hogy alapjárata nagyon magas, fordulatszáma az alsó tartományban katasztrófa, de fentebb RETTENTŐEN jól pörög. Még kipufogót is gyártattam hozzá, le sem írom mennyiért...

2013. máj. 2. 23:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Ebből a leírásból szinte bármi lehet, még akár Weber DCOE 45 is. Bár az mégsem, mert pillangószelepes, nem tolattyú van benne.

Jó lenne, ha legalább egy márkát és egy torokátmérőt tudnál. Ez utóbbi azért sem jönne rosszul, mert a karburátorhoz nem ártana szívócsonk és nem kizárt, hogy nem megy fel a gyári csonkra. Igen, tudom, S51-hez való, de bizony néha ez sem jelent semmit.

2013. máj. 2. 23:37
 5/5 anonim ***** válasza:

A sport/versenycélú karburátoroknak az a lényege, hogy magas fordulaton lehessen használni - kit érdekel az alapjárat, amikor nem is használod?

Elég nehéz úgy megcsinálni egy tök mechanikus szerkezetet, hogy mindig az optimális mennyiséget juttassa be a motorba benyából - nem véletlen, hogy manapság mindenki injektort használ. Annál be lehet lőni nagyon pontosan adott fordulatszámhoz, hőmérséklethez, terheléshez (ezer meg egy paraméterhez) a mennyiséget. A karbi ezt nem tudja, pl. nagy hőmérsékleti eltérésnél (pl. versenyezni akarsz egyszer 30 fokban, egyszer pedig 10-ben) vagy eltérő tengerszint feletti magasságoknál, páratartalomnál stb. szükséges lehet akár átfúvókázni is...

Ha tippelnem kéne ezzel is ugyanazt fogod tapasztalni, mint a DellOrtoval, hiszen az is sportcélú lehetett.

2013. máj. 2. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!