Felnit vásdárolnék,15"-ost, de nem tudom az alábbi jó lenne e rá? Mert már megjártam egyszer.
Felnit vásdárolnék, 15"-ost, de nem tudom az alábbi jó lenne e rá?? Mert már megjártam egyszer. 4X100-as lyukosztású volt az is, mint a mostani Renault Mégane Coupé 1-emre kellett, de szűk volt a belső kör, talán ez az ET száma... Jól tudom? Azt olvastam h ezek a gyári adatok:
Példa : 5 ½ J x 14 H2 ET 49, 4x100
5 ½ - felni szélesség collban (5)
J - felni magasságának és körvonalának jele
x - egyrészes, mélyágyazású keréktárcsa
14 - felni átmérö collban (1)
H2 - felni profil a külsö és belsö oldalakon Hump-vállal
(peremvédö)
ET 49 - besajtolás mélysége mm-ben. Ez a felni középvonala (2)
és a féktárcsára illeszkedö kerékagy közti távolság (3)
4x100 - rögzítö furatok száma és azok távolsága (4).
Ez helyes akkor?
Az ET-számot leginkább úgy tudom elmagyarázni, hogy minél nagyobb a szám, annál beljebb kerül a kerék a kocsi alá, azaz csökken a nyomtáv szélessége. Minél kisebb ez a szám (lehet akár mínuszos is), annál kijjebb kerül a kerék, szélesedik a nyomtáv.
A tehermentesítő átmérő méretét általában nem szokták feltüntetni a felnin, de ha Renault-on volt, akkor tutira jó lesz, főként, ha gyári!
Oké, köszönöm!
Sajna vateráznám, így felpróbálni rá nem tudom, csak ha megjön :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!