Miért van az, hogy (pl Opel Insigniánál) a xenon
fényszórót valamikor fehérnek, valamikor kéknek,
valamikor pedig lilának látom?
Figyelt kérdés
Ez ha szemből jön, úgy gondolom.
2013. ápr. 30. 21:11
1/9 anonim válasza:
Mert a legtöbb utólagos pimpelt vacak. És azt hiszik, hogy az a menő, ha már lila a fény. A "kékítés" amolyan fehérítés miatt van, mert fehérebbnek látod, de még az is nagyon csúnya. Ennek egy elfajzott változata a lila.
Az igazi, jó, nem utólagos kendácsolt sz*r az fehér.
2013. ápr. 30. 21:31
2/9 anonim válasza:
Ez így van :)
2013. máj. 1. 07:07
3/9 anonim válasza:
Valószínűleg így van, ahogy írták. Nekem az Astrámban gyárilag van adaptív bixenon lámpa. Azt soha nem látom lilának, kéknek. Talán felkapcsoláskor ha a fényszóróba nézek, van egy pillanatra nagyon enyhe lilás árnyalata. De gondolom ez normális, ahogy begyújt a xenon cső.
2013. máj. 1. 08:23
4/9 A kérdező kommentje:
De ez Audiknál, meg BMW.nél is így van. Akkor azokba is bóvlikat tesznek?
2013. máj. 1. 08:48
5/9 anonim válasza:
Első vagyok.
A xenongázos fényszóró felkapcsolás után x idővel lesz "üzemmeleg", akkor fog szép fehér fényt adni. Közvetlenül felkapcsolás után tűnhet egy kicsit kékesnek, lilásnak, de ha bemelegszik, akkor az is fehér.
Ha nem lenne péntekig épp szervizben az autóm, én is fotóznék most egy gyári Opel xenont. :)
2013. máj. 1. 12:58
7/9 anonim válasza:
attól függ, h mennyire kékes, h mekkora a kelvinszám. 6000-s az fehér. de mondjuk én azt vettem észre, hogy hiába 6000es v 5000es messziről kékes az is, közelről már totál fehér. ha már lilásodik a fénye, akkor már a végét járja a xenonizzó.
2013. szept. 5. 00:27
8/9 anonim válasza:
vagy éppen 10000 v 12000k
2013. szept. 5. 00:27
9/9 anonim válasza:
Nem az "izzó" színe miatt látod színesnek, találgatózik itt a sok fogalmatlan. A projektor megtöri a fehér fényt a vetítési kép szélénél, prizmaként viselkedik. Ezért változik a színe, ha különböző szögből jön szembe, olyankor pont a szélét kapod a kévének. Ez lencsefüggő, az enyémnek van kék, lila, és sárga törésvonala is (fehér falhoz állva jól látszik).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!