Fékolajat letudnám magam cserélni egy modernebb autón?
Figyelt kérdés
tehát volt skoda 120-as autóm is meg ilyenek, volt wartburg is, azon letudtam cserélni, kellett egy segítség aki nyomkodja a féket, és én légtelenítettem, ez egy 2007-es opel astra G autó, és még soha nem volt fékolaj cserélve, és hát lenne egy segítségem aki nyomkodja a féket, de ezen is van légtelenítő csavar? meg stb...? tehát nagyjából ugyanúgy kell mint a wartburgon? vagy ez már bonyolultabb lenne, és hozzá se kezdjek?2013. ápr. 30. 17:08
1/4 anonim válasza:
2 emberes feladat, szerintem meg tudod oldani.
2/4 A kérdező kommentje:
szerelő aknám is van a garázsba, de az nem igazán kellhet hozzá, csak az a baj hogy nem tudom az egész autót megemelni, és egyesével kell emelgetni! de ugyanúgy van egy légtelenítő csavar? és pumpáltatom 3-4-et és kinyitom a légtelenítő csavart? mikor elkezd belőle folyni az olaj akkor visszazárom
2013. ápr. 30. 17:43
3/4 anonim válasza:
Én úgy csináltam a 20 éves Hondámon, hogy fel bakoltam, mind a 4 kereket leszedtem. Egyesével kinyitottam a légtelenítő csavarokat, fékfolyadékot kipumpáltam belőle, majd új fékfolyadékot a tartályba és megint átnyomtam rajta. Csak az égiek tudják, hogy mikor lehetett cseréle, így át lett teljesen "mosva" a rendszer. Utána a tartályt feltöltöttem, addig nyomkodtuk a fékpedált, amíg meg nem jelent a folyadék a nyeregnél, utána légtelenítettem, tartályra ügyelni, mert ha nem figyelsz és elfogy a folyadék, megint levegős lesz! Ha kész, menj vele vagy 50km-ert és légtelenítsd megint.
4/4 anonim válasza:
Lehet.Az alulról feltöltést ajánlom, hogy ne kerülj végtelen légtelenítés szopóágára..Szóval a kinyitott kerekeknél lévő légtelenítőkön át alulról töltsd fel az előtte leürített rendszert az új olajjal. Átlátszó cső és egy nagyobbacska fecskendő segítségével. Így a levegőt egyből ki is tolja felül.
Másik módszer ,az eredetitől elütő színű olaj vétele amit folyamatosan adagolva felülről, az egyenként kitekert légtelenítőkön addig pumpálni a pedállal, amíg láthatóan már az új olaj folyik ki csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!