Lejárt szavatosságú fékolajat öntöttem a személyautómba. Nagy a baj?
Nem vettem észre a flakonon (már kopottas volt) pár éve lejárt már... Csak keveset töltöttem bele, minimum szinttől a maxig. Ránézésre semmi gond vele, tiszta szép. Ettől persze lehet rossz. Nem gondoltam volna hogy egy olajnak le tud járni a szavatossága.
Hozzáértők válaszát várom!!
A fékolajat amúgy is kétévente illene cseréni.
Higroszkópos tulajdonságú, a levegőből megköti a nedvességet, ezáltal csökken a forráspontja.
Amit most beleöntöttél(már ha lezárt flakonban volt)valószínüleg sokkal jobb állapotú mint ami a fékrendszerben van.
Kivéve ha 1-2 éves autó, illetve kétévente cseréltetted az olajat a rendszerben.
Köszi!! Huhh...
Kicsit megnyugodtam. Amint tehetem le fogom cseréltetni az összes fékolajamat.
a régi olajnak valamivel kisebb a hatásfoka, egyébként nem baj
ami a dobozra van írva, azt lehet, hogy úgy kell értelmezni, hogy amikor beleöntöd a kocsiba, és onnantól van az a bizonyos lejárati idő, nem?
A lecsökkent forráspontú fékolaj extrém körülmények között felforrhat, így levegős lesz a féked ami nem fog fogni :(
Fékhatásban nem lesz különbség régi és új olaj között..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!