Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megállhatok az út szélén...

Megállhatok az út szélén kocsival, ha köztem és a hozzám közelebb eső villamossín között 2m hely marad?

Figyelt kérdés
A helyes válasz az volt, hogy igen. De miért?
2013. ápr. 29. 21:36
 1/7 A kérdező kommentje:
Pontosabban várakozhatok-e.
2013. ápr. 29. 21:36
 2/7 anonim ***** válasza:
47%
Mert amit nem tiltanak, azt szabad. Ezt pedig nem tiltják.
2013. ápr. 29. 21:44
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

KRESZ 40.§.(5) Tilos megállni:

b) ahol a jármű és az úttesten levő záróvonal vagy a jármű és az úttest másik szélén álló jármű között legalább három méter széles hely nem marad;

Gondolom olyan villamossínről van szó, amire ráhajthatnak az autók is, ezért ki tudnak kerülni.

2013. ápr. 29. 21:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, olyan sín. Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 29. 21:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Csak azért gondoltam, hogy nem lehet, mert a villamossín általában nem tekinthető önálló forgalmi sávnak. És mivel csak 2m van közte és a kocsi között, ezért hittem azt, hogy nem.
2013. ápr. 29. 21:49
 6/7 anonim ***** válasza:
elég gyakorlatiasnak mondanám a jelenlegi kreszt. ha nem is önálló forgalmi sáv, de helynek hely. az a lényeg, hogy elférjenek az emberek, ne tartsd fel a többieket.
2013. ápr. 29. 21:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm!
2013. ápr. 29. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!