Miért váltanak egyesével lefelé a sportautókban?
Figyelt kérdés
Itt egy példa: https://www.youtube.com/watch?v=RcJJKFngpd8 0:39-nél a csávó egyesével vált vissza. Ezt miért? Miért nem rögtön kettőt, hármat?2013. ápr. 29. 17:22
11/14 A kérdező kommentje:
kétlem hogy az lenne, nézd meg a videóban, nem csak lefelé és felfelé vált(átlósan is) + ott marad a váltó és nem ugrik vissza...
2013. máj. 21. 21:31
12/14 anonim válasza:
Össze-vissza találgatás, az...
Hallottam már a szekvenciális váltóról, láttam is, használtam is, ezért tudom, hogy ebben az autóban nem szeki van. Látható, hogy a váltókar állása nem fix, fokozat kapcsolásakor H-séma mentén mozgatja a kart a pilóta.
Lehet, hogy itt páran össze-vissza találgatnak, de ez talán kevésbé égő, mint magabiztosan hülyeséget mondani/írni.
13/14 anonim válasza:
Ez se nem szekvenciális se nem dupla kuplungos váltó! Dupla kuplungos váltót nem használnak rally-ban!
14/14 anonim válasza:
Valóban, ez nem kétkuplungos váltó. A DSG, DCT, SST és egyéb neveken ismert kétkuplungos automatákat nem használják a raliban. Ez egy egyenesfogazású, kapcsolókörmös váltó, aminél dupla kuplungolással kell visszakapcsolni. Innen jött a "dupla kuplung" kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!