Ha új autót veszek, hogy van a kötelező fizetése?
Sajna logikusnak az tűnik, hogy hiába fizettem január 1-én ki az egész évre, ha én ma veszek egy újat, akkor az ugrik, és fizethetem ki az újra is teljes mértékben.
Vagy van erre valami más megoldás?
Ha jól tudom akkor ha ki van fizetve egy autóra a biztosítás és az autó le kerül a tulajdonos nevéről(eladás, forgalomból kivónás) még a biztosítás lejárta előtt akkor a fennmaradt időre számított biztosítási összeget visszaadja a biztosító.
Kicsit érthetelen a kérdés megfogalmazása.
Egy másik autóra fizetett biztosítást akarsz az újra tenni.
Minden esetben új biztósítást kell kötni.
Kicsit pontosabban, ha az autóra egész éves biztosítás lett kötve és tegyük fel ebben a hónapban(4.hónap) lekerült a nevedről akkor még van az évből 8 hónap aminek az összege vissza kerül hozzád. Nem valószínű , hogy a 8 hónapot visszafizetik. Fél évit adják vissza mert már a második negyedévben vagyunk.
Így logikus ha nincs az autó a neveden akkor nem fizetsz, ha túlfizetés van visszakapod.
Tök mindegy, hogy új autót veszel vagy régit a lényeg, hogy a nevedre kerül és új kötelező biztosítást kell kötni rá.
Ez onnantól indul mikor megkötöd, ha ma megkötöd minek fizetnéd év elejétől akkor még nem volt a neveden, igaz?
Pontosan, amennyivel többet fizettél, azt a biztosító jóváírja neked.
Ahol így elveszik a pénz ahogy írod, az a teljesítményadó: az fizeti, akinek jan. 1-én a nevén van a szekér.
"Nem valószínű , hogy a 8 hónapot visszafizetik. Fél évit adják vissza mert már a második negyedévben vagyunk."
Ez így ebben a formában nem igaz! Napra pontosan visszaküldik a fennmaradó biztosítási díjat, az eladás napjától számítva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!