Szőke László kérdése:
Automata váltós 10 éves Volvo S80-om van. Ma otthagyott, előre nem viszi a motor, hátra igen. Mi a baj?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 25. 19:58
1/4 anonim válasza:
Megkergült az automata váltó. Irány a szerviz.
2/4 anonim válasza:
Még anno az oktatómnak volt ilyen gondja az E Mercijén. Hátra menetnél hiába mozgattuk a váltót, nem ment előre az autó. Ő aláfeküdt ilyenkor és átrakta kézzel. De aztán már így se ment. Tiednél is ilyesmi lehet, az automata váltó érzékenyebb, de nem kell rögtön megijedni, juttasd el szervizbe.
3/4 anonim válasza:
Ugyan ez a baj volt az én volvommal is. S80 T6 Geartronic. Hátra tökéletesen megy,D-ben meg se mozdul,ha manuálisan berakod 3-ba akkor nagy nehezen elindul.Ezt nem tudod kézzel átrakosgatni alulról mert nem egy 20 éves lada. Megpróbálhatod a következőket(váltóolaj szint ellenőrzés vagy electronika),de valószínű,hogy komolyabb a probléma.2 megoldás van:az egyik a váltó felújítás,ezt 3-400ezer ft-ért tudod megcsináltatni,de erre kapsz garanciát is és valószínű,hogy 150-200ezret le tudsz vele menni megint.Én ezt ajánlom.A másik,hogy veszel 100.000-ért egy használt váltót,de lehet hogy pár ezer km után az is megadja magát.Nem írtad hogy milyen váltó van benne,de ha a geartronicos autómata,akkor próbálj meg 3-asban indulni.Ha úgy viszi az autót,akkor valószínűleg az a hiba amit írtam.Én jövő héten viszem felújítatni a váltómat,ha ez a megoldás érdekel,akkor megadom a szerelő elérhetőségét.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítőkészségeteket. A kocsim GM (General Motors) váltóval van szerelve. A sebváltós címét megköszönném.
2013. ápr. 27. 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!