Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó átíratás 1,5 év késéssel?

Autó átíratás 1,5 év késéssel?

Figyelt kérdés
1,5 éve örököltem meg édesapám autóját. Nem írattam át azóta itt áll az udvaron, időközben kivonták a forgalomból, de a rendszámot nem adtam le. Ha eladom, mi az egésznek a menete? Köszönöm előre is a hasznos válaszokat.

2013. ápr. 25. 19:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Hááát... Mi van a papírokban, miért vonták ki a forgalomból?

Hivatalosan megörökölted, tehát befizetted utána az illetéket + szerepel a papírokban, csak a hagyatéki papírral meg a forgalmival nem sétáltál be az okmányirodába?

Igazából úgy szokás, hogy addig nem lehet visszahelyeztetni, ameddig nincs kifizetve a tartozás + a büntetés. Szóval ha ilyen 100-150e forint körüli értékű autóról van szó, akkor lehet nem is érdemes visszahelyeztetni - hanem pl. el kell vinni "vasba" mintha mi sem történt volna. Végülis ki van vonva, a rendszámot leveszed, a többi másodlagos nyersanyag.

Ha eladod, akkor ha van büntetés, akkor azt be fogják hajtani valakin - értelemszerűen ez a valaki várhatóan te leszel.

Egy ismerősömnek pl. biztosítási díj nem fizetése miatt tiltották ki a Fiestáját. Visszahelyeztette forgalomba hogy el tudja adni, de ahhoz be kellett fizetni az ún. fedezetlenségi díjat, ami 56e volt. Az autó 100e-ért ment el, szóval okosabb lett volna odaadni a barnabőrű vasasbandának 30-ért, nem ám költeni rá. :/

Ezt csak azért mondom, mert át kell gondolni a dolgot, nehogy beleszaladj valami ilyesmibe.

Szóval pontosabb infók alapján lehet pontosabbat mondani.

2013. ápr. 26. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!