Ha tavaj letettem A1-es jogsit, (akkor 16 voltam, most 17 vagyok) Letehetem korábban a korlátlan A-t, pl 20-21 évesen? Illetve kevesebb rutin/forgalmi órát kell vennem?
Motor kategória váltás
2013-tól A1-bol korlátlan A jogosítványt NEM TUDSZ kategóriaváltással csinálni!
Jelenleg kategóriát váltani (nagyobb motorra, elméleti tanfolyam és kresz vizsga nélkül, csökkentett gyakorlati óraszámmal) érvényes A1 (A1B) vagy A korlátozott jogosítvánnyal 1 éven belül tudsz akkor, ha idoközben betöltöd a 21. életéved.
2013. jan. 19-től legalább 2 éves A2 kategóriával lehet csak kategória váltással korlátlan A jogosítványt szerezni.
Mivel a rendelet csak az A2 kategóriát említi, ez azt jelenti - JELENLEG -, hogy az A1 (ill. A1B - B125), ill. A korlátozott motoros vezetői engedéllyel NEM TUDSZ kategóriaváltással teljesítménykorlátozás nélküli A jogosítványt csinálni! (Vagyis ha a végső célod a nagymotor jogsi, az A1 és az A korl. kategória semmit nem számít majd bele.)
Most változtatták, szívás.
...és A2-t is leghamarabb 18 éves korodban szerezhetsz.
Egyébként áruld már el, miért akarsz te mindjárt A korlátlan jogsit a kezdő motorocska jogsiddal, autó jogsi és mindenféle forgalmi tapasztalat nélkül? Hidd el, nem véletlen hozták ezt a 24 éves korhatárt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!