A mazda rx8-asba nem kicsi a 1300 cm2es motor? Mert nezegettem es csak ilyennel talatam.
170 a gyengébb, 231 az erősebb, ilyen kis autóban ez nem kevés. De te tudod, izlés dolga.
Egyébként ez nem lökettérfogat. Uganis Wankel motorban nincsenek hengerek és dugattyúk. Ézért nincs is löket.
Két kamra van a motorban, abban egy-egy forgó dugattyu.
Egy főtengelyfordulatra jut egy teljes munkafolyamat. A négyütemű hengeres motoroknál ez két főtengelyfordulatra jut. Tehát 2 "henger ccm" ér egy "kamra ccm"et.
sztem nem kicsi...
kérdeznék valamit!
ha 6. sebességben a fordulatmérő mutató felmenne 8000re akkor a mazda eriksz nyolcacska menyivel pöngetne?
vagy mekkora a végsebessége???????
mert én ugy tippelem hogy 220 körül van,ami szép sebesség...
Hali!
Nekem Ilyen Mazdám van!
1308cm3 (átiratásnál 2600cm3 utánn kell fizetned :-( )231 lóerős , Etanolra (E85) fölprogramozva kb 400 lóreő!! A fogyasztása láb függő! Legkevesebb 11 liter volt legtöbb 16 liter átlagosan normál tempóval 12-14 liter között van! Hátsó kerék hajtás speerdifivel!
És 260km/h a vége óra szerint!
De már megszabadultam tőle! :-)
Valójában 1.3-as a motor, 2.6 a teljes tere. Amig a bolygó dugattyú tesz 1 kört az 2.6 ha 1 helybe van az 1.3
Magyarországon csípte az öltönyös pénz szedők szemét hoy 1.3 után kell fizetni és micsoda bika erő ezérrt ugy döntöttek hogy nálunk az 1.3 ból pár papirral 2.6ot csinálnak. Ha valakinek 2.6-osra lett átírva, valahogy meglehetett oldani hogy vissza legyen 1.3-ra de elfelejtettem. A wankel motor a legjobb verseny motor, csak rengeteg ember nem tudja hogyan kell használni, mivel ez 1 rotor, hát rohadtul nem ugy kell kezelni mint a motort és emiatt van az" jajj hülye rx8 tönkre ment 50 000km-után" vagy "hülye mazda, tönkre ment a motorom az rx7 ben 200 000km-nél(250 000bir)"
ezt nézze meg akinek rx8 vagy mély letérdelős tiszteletem, kalapom leveszem rx7-e van. Főleg a 3. videót.
A kérdésre a válasz pár szóban. Hoppá ez nem motor, ez ROTOR :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!