Mennyire lehet egy sornégyes, gyorsasági supermotorral túrázni?
Sok helyen olvastam, hogy az ilyeneken az ember max 100 km-t bír ki.. elől is, hátul is. Na már most, nyáron szeretnék BP belvárosából lemenni néha a Balatonra, ami kb 130 km.. szóval több, mint amennyit sok cikk maximumnak értékel.
Hogy kell ezt elképzelni? Totál hullák leszünk és minden fáj? Nemá', azért úgy nem jó megérkezni a nyaralásba :)
A kinézett motorok: yamaha r6, kawasaki zx6r, esetleg ducati 600as.
Köszi szépen.
A Yamaha és a Kawa a kategória legagresszívebbjei, mind üléspozícióban, mind motorkarakterisztikában. Egyébként jó gépek, de nem túrára valók. Nehéz rájuk pakolni, de persze mindent lehet, csak akarni kell. Kibírható a 130km, szerintem simán, de a végét már nem fogjátok élvezni, de nem olyan borzasztó.
Ha túrázni akarsz, és sportmotort szeretnél, akkor érdemes kompromisszumot kötni, és venni egy sport-túra motort, pl. Honda CBR 600F, és azzal pályázni is lehet, de párszáz kilométeres túrákra is tökéletes. És a motor sem csak a csillagászati fordulatszáokban használható, hanem azért alulról is szép nyomatéka van.
Ha mindenképp szupersport, akkor én a CBR 600RR-ről olvastam, hogy a vetélytársakhoz képest elég kényelmes, és a motor használható közúton is kompromisszumuk nélkül. Persze egy Goldwinggel azért biztos nem vetekszik kényelembe.
Egy barátomnak GSX-R 600-asa van, és sokat túrázik vele, mindig jól nyilatkozik róla, azt állítja, hogy elég kényelmes, és ami kell, azt magával tudja vinni. Nagyon meg van vele elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!