Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segédmotoros engedélyel...

Segédmotoros engedélyel milyen motort birok hajtani?

Figyelt kérdés
16 vagyok es kismotor engedelyem van. Venni szeretnek egy 50ccm supermotot (generic trigger) de hallottam hogy mivel valtos ezert A1 kategoria kell hogy legyen.
2013. ápr. 22. 20:05
 1/4 petizacc ***** válasza:
Ez hülyeség. Ha a motor 50 ccm alatt van akkor vezetheted M-es jogsival. Képzeld el, hogy a Simsonokat is A1-el lehetne csak vezetni... Vicces lenne!
2013. ápr. 22. 20:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Hat, szerintem is... Ilyen majomsagot nem talalhattak ki. Irjon valaki aki napmint nap torvenyekkel foglalkozik es ezt biztosra tudja mondani.:)
2013. ápr. 22. 20:27
 3/4 petizacc ***** válasza:
Ezer százalékra mondom neked! minden nap egy Derbi Senda enduroval járok ami 6 sebességes M-es jogsival! (Azelőtt pedig Simsonom volt) Nem egyszer állított meg rendőr, de még egyszer sem kifogásolta, hogy váltós motor, mivel nincs is ilyen jogszabály!
2013. ápr. 22. 20:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Hivatalosan 50ccm-et és 4kw-ot meg nem haladó, önerejéből 45km/h-nál nagyobb sebességre nem képes jármű számít SMKP-nak, tehát ezeket vezetheted M vagy AM kategóriával.

Az, hogy van-e manuális váltó vagy nincs az itt nem számít.

Persze aligha fogsz olyan motort találni amin csak 45-el megy, és elég gyakori a 4kw-nál nagyobb teljesítményű is. De mivel a motornak nemigaznán van normális papírja így rengeteg gép "belefér" a kategóriába.

Nem véletlen hogy sokan 125ccm-es gépeket is használnak 50-esként. Persze ott már elég jó a lebukás veszélye. De mondjuk egy 60-70ccm-es motorral, ha nem a rendőrök láttára száguldozol és nem szívózol velük igazoltatásnál nem sok esély van a lebukásra.

2013. ápr. 22. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!