Valóban az F1-es autók a leggyorsabbak? Mármint úgy
értem hogy egy adott pályán? Szerintem ez attól is
függ, mennyi kanyar található rajta. Vagy rosszul
gondolom?
11/19 A kérdező kommentje:
Én a 3-as autópályára gondoltam,ami azért már nem rossz minőségű egy formula autónak sem.
Meg aztán gondolom a felfüggesztést tudnák módosítani.
"Ilyen hozzáállással az én B vectrám is gyorsabb a hungaroringen, mert az enyém még 300 000 km után is megy, az f1-es meg 1000 km után megáll"
Nem véletlenül írtam, hogy a Forma-1 szabályai szerinti versenyről van szó. Ha 300 km-es a versenytáv, az életben meg nem fogod a Forma-1-es autót a Vectráddal. De ha 300.000 km, akkor te fogsz nyerni. Csak a Forma-1-ben nem ekkora a verseny távja.
2013. ápr. 21. 13:00
Azért írtam az 1 körös összehasonlítást.
2013. ápr. 21. 13:05
azért az f1 autók elég korlátoltak, kicsi motorral, turbó nélkül (a szabályok miatt)
van egy csomó utcai autó, amelyek végsebességben simán odaverik ezeket az autókat
2013. ápr. 21. 14:02
Gyárihoz képest kicsit mókolt Hayabusával vagy hasonszőrű motorral el lehet kenni egy Formula1-es autót, tehát az ilyen "leggyorsabb" jelzőt nem adnám oda nekik, sőt, lehet, hogy egy Indycar is odapörkölne neki, akár a mondjuk említett M3-as autópályán. Itt azt kell megérteni, hogy ezeket az autókat nem a pályához és nem is a kanyarok számához tervezik, építik és lövik be, hanem a szabályokhoz. Ha csak az lenne a cél, hogy a Budapest - Debrecen távra építsünk autót és nincs semmi megkötés, biztos lehetne olyan járgányt készíteni, ami elméletileg 15-20 perc alatt megteszi az utat, csak mit értünk el vele, mikor a sebességkorlát 130?
2013. ápr. 21. 15:36
Egy motorral nemigen kapnál el egy f1-es kocsit, ugyanis a leszorítóerő miatt a forma1-es kocsi le tudja hamarabb adni a nyomatékát az aszfaltra, és így 100-ról jobban gyorsul 200-ra, mint 0-ról 100-ra. Nemhiszem hogy ezt egy motor utána tudná csinálni.
2013. ápr. 21. 15:49
17/19 A kérdező kommentje:
Jó,akkor úgy teszem fel a kérdést,hogy pl.a monzai vagy silverstoni,stb versenypályákon létezik olyan autó ami megverne egy F1-est?
Persze, csak még nem biztos, hogy megépítették. Jelenleg az FIA piszok nagy odafigyeléssel vigyáz arra, hogy fenntartsa a királykategória törékney látszatát, ezért a versenypályákon szinte biztos az F1 autók tartják a körrekordokat, de az utóbbi évek szabályozgatásaival csak annyit értek el, hogy az F1 eltávolodott a csúcs-technikától és a hétköznapitól, mindezt úgy, hogy méregdrága maradt. Gyorsabbat is lehetne építeni olcsóbban, de nem nagyon van értelme tervezni egy F1-verő autót, amit nem tudsz sehol használni.
2013. ápr. 21. 18:08
A 3-as vagyok. Elvben létezik, de gyakorlatban nem. Tehát nincs olyan autó, amelyet be lehet vetni általánosságban egy tipikusan Forma-1-es autó ellen.
A kérdésedre kaptál itt több nagyon jó választ, amelyek szinte tökéletesen megválaszolták az alapkérdést.
2013. ápr. 21. 18:36
Kapcsolódó kérdések: