Hogyan a lehet növelni egy Derbi Rabasa motorkerékpár teljesítményét olcsón és egyszerűen?
Mi köze a motorban előállott teljesítménynek a fogaskerékhez?
A fogaskerék nem növeli a teljesítményt! Ahhoz a motorba kéne nyúlni.. (de ne forgás közben)
1.: Bocsi a dupláért.
2.: A kérdező a TELJESÍTMÉNYT akarja növelni, nem a motor által leadott erő mértékét, azaz nyomatékot! Igaz, ez a teljesítménynövekedés a kerekeken fog mutatkozni, de ez a lehető legolcsóbb megoldás! Szóóóóval +1 a fogaskeréknek. Egyébként hátra mehet nagyobb, de ez mind a végsebesség rovására megy. Lehet fordítva is, hogy előre nagyobbat, hátra kisebbet, csak akkor a gyorsulástól kell elbúcsúzni.
A legolcsóbban, hogy jobb gyertyát teszel bele,
és az előírtnál jobb üzemanyagot.
Teljesítményt tudsz növelni még a "Spuri" nevű adalékkal.
(Most próbáltam ki.)
"Utolsó, ültél te már biciklin?"
Hogyne ültem volna, ültem én a teljesítményemet is mérő biciklin, sportlaboratóriumban, amin fogaskerék se volt...
Innen tudom: a 100W-ra azt mondtam, na ez menne sokáig, a 150-re, na ez nem is olyan könnyű, a 200-ra meg: na ez nem fog menni sokáig.
Rakhatok akármilyen fogaskereket, a teljesítményem ne nő attól...
"2.: A kérdező a TELJESÍTMÉNYT akarja növelni, nem a motor által leadott erő mértékét,"
Láttál Te már elkészült motort fékpadon? Ott sincs se fogaskerék, se semmi...
Megmérik a nyers teljesítményt, az annyi, amennyi..
És most jöhet az áttétel, a fogaskerék:
Ha nagyobb nyomatékot akarsz, nagyobb áttételt használsz, kisebb lesz a sebesség, ha nagyobb sebességet, akkor kisebb áttételt használsz, nagyobb lesz a sebesség.
De! Ha motornak nincs elég nyomatéka, hogy megforogja a végfordulatát, akkor mégse lesz nagyobb sebesség..
Úgyhogy rakhatsz akármilyen fogaskereket, annak nem sok köze van a motor teljesítményéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!