Ez a rendőri karjelzés is irányított zöldet jelent?
A képen a rendőr a botot az érkezésem felőli vállára teszi és oldalt áll nekem. A kérdés az, hogy merre kell balra kanyarodni. A helyes válasz az, hogy előtte kell (B), ami azt jelenti, hogy irányított zöld van. Nem kellene teljesen kinyújtania azt a karját, amiben a bot van, hogy egyértelmű legyen, hogy én nem mehetek-e vagy a szembelévő?
Emlékeim szerint mindig mögötte kell, kivéve ha a kezével maga elé integet hogy arra menj.
Legalábbis nekem ez rémlik. De rég volt már a legutóbbi KRESZ vizsgám is.
van egy pont a kreszben: rendőr lámpa útburkolati jel.
Ez a sorrend.
A rendőr jelzáseit érdemes jól fejbe vésni,mert ciki lehet ha irányír, az emberünk pedig pislog.
Nem bonyolult. Egyértelműen jelzi, hol kell menned.
Adott esetben mögötte.
"A kérdező kommentje:
Pedig a B a helyes válasz."
Mi a probléma ezzel?
Hogy mit jelent a mögötte?
Azt, hogy amikor a manővert végrehajtod akkor nem az arca felől, hanem a segge felől kerülöd meg.
Tehát mindenki jól válaszolt, csak kérdeztél rosszul:
"A helyes válasz az, hogy előtte kell (B), ami azt jelenti, hogy irányított zöld van."
A belinkelt fotódon a "B" válasz szövege:
"A rendőr mögött elhaladva, őt megkerülve a 2. pályavonalon."
Tehát a választ te is tudtad, csak nem olvastad el rendesen.
Tehát az előtt-mögött viszonyítás a rendőr eleje és hátulja megközelítés és nem mielőtt elérem illetve miután elhagytam a rendőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!