Ha nekidőlök egy motornak, megszólal a riasztó? :D
Akár rá is ülhetsz, nem fog megszólalni. Motorokra féktárcsa riasztót, illetve zárat szokás tenni, ami riaszt ha elakarják tolni, ezáltal védi is. És tényleg - rám 2 éve kihívták a zsarukat, mert éjjel fél 12-kor Pesten, az Oktogon közelében a körúton feltörettem a saját kocsimat, mivel véletlen belezártam a kulcsot a csomagtartójába, hülye fejjel. Először az utasteret nyitotta ki és távolról láttam, hogy figyel egy férfi, hogy mit csinálunk, aztán 1 percen belül szirénázó rendőr autó jelent meg.
Na de a kérdésre még visszatérve, nyomásra aktiváló riasztót nem szokás motorra tenni. Szóval csak arra figyelj, hogy ne akard tologatni, ott dőlj neki, ahol éppen áll.
Az enyém már akkor riaszt ha kozeledsz hozzá. :)
Van benne az alap rezgés érzékelő ami akkor csipog ha babrálják a motort. Ha nem hagyják abba nehány másodpercen belül vagy jobban mozgatják akkor élesen riaszt.
Ezen felül van benne egy proximity sensor ami ahogy a neve is mutatja... Azt érzékeli ha valaki elég közel nyúl a motorhoz és elkezd csipogni figyelmeztetés képpen. Lehet állítani az érzékenységét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!