Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy skoda 120-as milyen...

Egy skoda 120-as milyen menetteljesítménnyel rendelkezik?

Figyelt kérdés
gyorsulàs, végsebesség, emelkedőkkel hogyan birkózik meg egy mai autóhoz képest egy nyugati autóból àtülve skodába
2013. ápr. 16. 18:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát olyan 18-19 másodperc alatt 100-on van ha jó állapotban van. Ha nem akkor ez lehet 25 másodperc is.

Végsebességét nem kell nézni, mert 110-120 körül már mászkál össze-vissza az eleje. Nagyon retro feeling amúgy.

Ha elhanyagolják hajlamos a vízforralásra, ez dimbes-dombos vidéken hatványozottan igaz.

2013. ápr. 16. 18:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy mai autóhoz képest ormótlan, lomha jószág. Pedig valaha nagyon menő volt, sokak álma. Mikor a feleségemmel megismerkedtem, neki volt egy ősrégi darab, kb. 6 éve adtuk el, amikor új kocsit vettünk. Nehezen indult hidegen, farmotoros ugye, elől mindig cementes zsákot tartottak a jobb súlyelosztás érdekében. Reggel a jég belül is ráfagyva a szélvédőre, szivató, hosszas indítózás, melegítés, nem volt olyan, hogy beindítom, aztán megyek is. Biztonsági szempontból is félelmetes egy mai, soklégzsákos, ABS - es, egyéb hárombetűs mindenfélével felszerelt kocsihoz képest.
2013. ápr. 16. 19:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekünk egy régi Ladánk van. Hasonló lehet a Skodához.

Persze van újabb autónk is. Átülve a régibe kicsit fura, hogy olyan nagy a kormánykerék, rendesen taposni kell a féket, hogy meg is álljon, stb. De szerintem abszolút megszokható.

Gyorsulási versenyen ne indulj vele, de egyébként rövid távokra szerintem teljesen használható, ha jó állapotban van.

Autópályára nem való, inkább olyan 100-110-es az utazó sebessége. Ekkor még nem süketülsz meg a motorzajtól és viszonylag stabil is marad az úton.

2013. ápr. 17. 08:53
 4/5 anonim ***** válasza:

25 évvel ezelőtt volt egy 120-as Skodám. Némi javítgatás, tuningolás után 140-et simán bírt autópályán, gyorsult úgy, mint az 1200-es Lada és nem forralta a vizet.

Én nagyon szerettem!

2013. ápr. 18. 10:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért jók ezek a régi autók, mert nagyon nagy becsben voltak tartva. Egyrészt azért, mert sokat kellett rájuk várni, örült az ember, hogy van autója végre. Másrészt kis szaktudással és ismerettel csukott szemmel darabokra lehet szedni otthon. Nincs benne elektronikus vezérlőegység ami fölösleges meghibásodások miatt teljesen leblokkolja a motort, nincs benne ABS, de igazából nincs is akkora teljesítménye a motornak, hogy szükség lenne rá.

Gyorsulása valóban 20mp körül is van, max sebessége úgy 130 körüli, de van egy feelingje azért. Ha ezen megtanul jól vezetni az ember akkor nyugati autóba átülve egyenesen profi lesz. Annyira nem megy jól, én pl. 120-as Skodán tanultam vezetni aztán faterom 1600-as Ladája azt hittem kiszalad alólam.. Ugyanakkor pont amiatt, hogy visszafogott autó alkalmas volt arra, hogy megtanuljak vele normálisan közlekedni.

Ma már nem vennék ilyet, de nagyon örülnék ha még egyszer tudnék vezetni egy jó állapotban lévőt. Nekem nosztalgia, másnak egy szelet a régi rendszerből...

2013. ápr. 21. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!