Hány év után kell lecserélni az autógumit?
Azt hallottam, hogy a gumikat akkor is le kell egy idő után cserélni, ha nem mentek vele, mert a gumi elöregszik, és a benne levő kötések megváltoznak.
Le van ez írva valahol, hogy ez hány év? pl. új kocsi használati utasításában, vagy valahol?
"csak akkor"
Na ez biztos, hogy nem igaz!
persze, meg az alapvető dolgok amiket gondolom te is tudsz, mint pl. defekt :-) fizikai sérülés. kopás . ..
azért írtam, hogy csak akkor mert azt gondoltam hogy ezek számodra evidensek :-)
De úgy látom, hogy nem! Bocsi, hogy többet néztem ki belőled, mint a valóság :-D
"Na ez biztos, hogy nem igaz!"
Mint írtam, a gumi öregszik, ez tény! A kérdés, hogy tudod e, mennyi idő alatt.
Bocsi, hogy többet néztem ki belőled, mint a valóság
14:52 nem ír hülyeséget!!
Tényleg akkor kell kicserélni a gumit ha már repedezett szál szakadt vagy 1.6 mm ig lekopott a futófelület.
Amúgy ha ezek a jelenségek nem jelentkeznek rajta akkor nem kell lecserélni vagy kidobni!
"Azt hallottam, hogy a gumikat akkor is le kell egy idő után cserélni, ha nem mentek vele, mert a gumi elöregszik, és a benne levő kötések megváltoznak. "
Mint minden gumiból készült tárgy,anyag elöregszik megrepedezik elszakad egy idő után.de csak akkor kell kicserélni ha az előbb írt jelenségek mutatkoznak rajta mert lényegében így állapítható meg hogy egy gumi jó-e vagy rossz.
16:01 vagyok
"Mint írtam, a gumi öregszik, ez tény! A kérdés, hogy tudod e, mennyi idő alatt. "
Az minden guminál más idő.A márkától is függ meg attól is hogy hogy lett használva tárolva!Nekem volt egy olyan Ladám amiben az eredeti pótkerék volt benne.Azon a gumin egy szálszakadás sem volt pedig már több mint 15 éves és mégis tökéletes állapotban van.Szóval elég sokáig kitart.
De, az első válaszoló hülyeséget írt. És a 16:08-as is.
Az 15 éves abroncsot nem szabadna felhasználni, mert veszélyes, attól függetlenül, hogy szabad szemmel nem látsz változást rajta.
A michelin is írja a weblapján, hogy 10 éves gumit már akkor is cserélni kellene, ha használhatónak néz ki, és ha körülnéztek, ezt sok gumis is tudja, és feltünteti a weblapján:
totalcar gumidoktora írt az öregedésről:
Szóval nem "Csak akkor ha a barázda mélysége kevesebb mint 1,6 mm" hanem 8-10 év
Egyébként ha egy kérdésre nem tudjátok mi a jó válasz, nem kötelező válaszolgatni:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!