Mikor kell lecserélni egy gumiabroncsot?
Ha nem használod sokat akkor fölösleges cserélni akárhány éves, cak figyelni kell hogy ne legyen kidudorodott része mert akkor szálszakadásos.
Nekem az Mz-men kb 25-30 éves gumik vannak és jobbak mint ami Kínait occsóért a "szaküzletben" lehetne hozzá kapni, hétvégente 5-6 km-t menni ezeken is lehet.
Amúgy a Swiftünket mikor eladtuk adtuk hozzá a 10 éves gyári nyári gumikat is, és minő meglepetés, már 3 éve eladtuk, de még mindig azokkal fut nyáron, pedig azt már mi nem akartuk rátenni.
Azt mondják,az 5 évesnél öregebb gumi nem biztonságos.
Legyintettem rá.
Múlt szombat este az M5 59. km--énél a belső sávban kb 150-nel haladva kaptam egy jobb első deffektet.
Legalábbis azt hittem míg félre nem álltam.
A futófelület LEVÁLT mint ahogyan azt némelykor látni a futózott kamion abroncsoknál úgy,hogy a levegőt nem engedte el!!
Ez 6 éves DUNLOP volt kb 70%-os!
Az autóban (2000 A6 Q) csinált vagy 300 000 kárt.
Letépte a lökhárítót,szétverte a műanyag dobbetétet,lámpát,ködlámpát,vezetékeket de még a jobb első ülés alatti küszöb spoilert is.
Szóval ha az abroncs oldalán lévő DOT szám szerint 5 éves lesz a gumi akkor KUKA !
Vagy úgy járhattok mint én csak talán nem ilyen olcsón megúszva...
22:07
"Múlt szombat este az M5 59. km--énél a belső sávban kb 150-nel haladva kaptam egy jobb első deffektet. "
Nem tudom, te hogy vagy ezzel, de mit is kerestél az M5-ön 150-el?! Mennyi is a sebességkorlátozás autópályán? Elő kéne venni a kresz tankönyvet, nem? Netalántán én vagyok a hülye?
Hülye?!
Nem,te csak egy kötözködő kis poets vagy akinek eltúlzott erkölcsi normái és vélhetően pocsék szexuális élete van ezért máshol próbálja kiélni magát.
A gyorshajtás az én dolgom a sebességmérés pedig a rendőröké.
Kreszből meg közel 3 millió balesetmentes kilométer okán verhetetlen vagyok.
Viszont van olyan autóm is ami tud 300-at sőt megyek is vele ennyit (nem csak a németeknél hanem itthoni autópályákon is) - csak nehogy infarktust kapj.
Tényközlés volt,nem vitaindító,levelezz hasonszőrűekkel és privátban.
Viszont nem a kérdésre válaszoltál tehát OFF !
Ugye Moderátor Urak??
Ülj le,egyes. (kiverheted)
:@)
akkor tehát, teljesen normális dolog 150-el haladni ebben az országban, föleg audis f@szkalapoknak. értem én... igazad van, én csak egy kötekedő pts vsgyok... te meg vagy a jòisten nem is írom tovább mi...
paraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!