1.3-1.5 és 1.9-2. 0 dízel motorok között mekkora különbség lehet fogyasztásban?
Nem mindegy a súly lóerő arány! Hiába tesznek egy ugyan olyan kaszniba kisebb és egyben gyengébb motort nem fog a kocsi kevesebbet enni.
Pl: Lada 1200 és 1300 vagy az Opel G Astra-ba próbáltak 1.2-es motort tenni nem lett kevesebb a fogyasztás az 1.4-énél. Csak még mellé nem is megy úgy a kocsi. Jó ezek mind benzinesek, de a dízelnél is ugyan ez a helyzet.
Nekem egy 2.0 td van /1995ccm/ 101LE; 7,5 az átlaga 90-nél 5,8-6,0L 130-nál 7,0L és a kocsi 1650kg a saját tömege.
Ugyan ezzel a kasznival van 2,2td és 2,5td is a fogyasztásuk kb egyforma. A menet teljesítményükön látszik meg a különbség.
Ahogy írják, nincs jelentős különbség, legfeljebb pár deci. De pályás használat esetén inkább csökken a különbség a kettő között.
Nekem 1.7 CDTI-m van, 80%-ban autópályán használom. Így az átlagon 6-6,5 liter körül van.
Köszi, hát akkor azért még is van különbség. 5,8-6,5 litereket írtok.
Ismerősöm 4,3 literrel el van az 1.5dCI-vel, ez 1,5-2 liter előny!
Én írtam az 1.7-est. Ha így vesszük akkor az enyém is gyárilag 4,2-t fogyaszt. Akkor máris nincs előny.
Vegyes használat mellett, olykor városban, olykor 130-as tempónál azt a 4,3-at azért megnézném! Akkor 80-90-nél mennyit fogyaszt, 2 litert?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!